|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Żarówki |
Autor |
Wiadomość |
MarPod
Forumowicz
Auto: Mitsubishi Space Star
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 08-05-2021, 19:04 Żarówki
|
|
|
Muszę wymienić żarówki świateł mijania oraz tylnych. Jakie polecacie żarówki do tych świateł? Interesują mnie oryginały a nie żadne podróby i chinczyki. Chciałbym włożyć o większym natężeniu świecenia. Czy wymieniając z przodu żarówkę mijania, należałoby wymienić obie ? |
|
|
|
 |
FredPL
Forumowicz
Auto: Lancer VII Kombi 2.0 2006 LPi
Pomógł: 2 razy Dołączył: 18 Lis 2014 Posty: 211 Skąd: Przemyśl / Rzeszów
|
Wysłany: 09-05-2021, 12:57
|
|
|
W przednich lampach klosze i odbłyśniki masz ok ? Pytam bo klosze z czasem matowieją i może pora przepolerować?
Jak z lampami wszystko ok to możesz spróbować OSRAM Night Breaker, używałem je w Carismie bo tam lampy nawet po regeneracji świeciły tak sobie. Według testów, które kiedyś przeglądałem dobrze też ponoć świecą RING Xenon Ulitma.
Co do żarówek na tył, to sam zwykle pakuje Philipsy ale wydaje mi się, że to akurat bez znaczenia, nawet jak wsadziłem jakieś żarówki z supermarketu z firmy krzak to i tak nie było z nimi problemu. Świeciły ok, nie przepalały się itd. |
_________________ Jest - Lancer VII Wagon 2006 2.0 135KM + LPi
Było - VW Golf 4 1.9 TDI 90KM @ 110KM
Było - Carisma II Avance 2002 1.9 DI-D HP 115KM |
|
|
|
 |
Fred.X
Forumowicz
Auto: Lancer Sportback + Outlander 3
Pomógł: 5 razy Dołączył: 15 Paź 2017 Posty: 315 Skąd: Toruń
|
|
|
|
 |
Tygr
Forumowicz

Auto: Lancer 2004 LPG
Pomógł: 5 razy Dołączył: 27 Gru 2016 Posty: 245 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 09-05-2021, 18:33
|
|
|
MarPod, osram night breaker laser |
_________________ My rifle is my best friend. It is my life. |
|
|
|
 |
Fred.X
Forumowicz
|
Wysłany: 09-05-2021, 19:22
|
|
|
Tygr napisał/a: | MarPod, osram night breaker laser | Przerabiałem te żarówki 7 miesięcy i po nich |
|
|
|
 |
joujoujou
Forumowicz łysy i brzydki.

Auto: niebieskie
Kraj/Country: Ireland
Pomógł: 12 razy Dołączył: 29 Kwi 2017 Posty: 3445 Skąd: Skąd: Skąd:
|
Wysłany: 09-05-2021, 20:42
|
|
|
Pomyślicie że żartuję, ale nie.
Przez lata zdążyłem sprawdzić chyba wszystko co szczyci się tym że niby (albo i nie niby) świeci jaśniej niż standardowe żarówki włącznie z nie do końca legalnymi i nieraz nie dającymi się ustawić LEDami i HIDami w zwykłych reflektorach.
I nie zgadniecie pewnie co jest najlepszym IMO kompromisem pomiędzy jasnością, trwałością i ceną.
Żarówki Ultimate Speed +100% za dwadzieścia kilka peelenów (za dwie) z LIDLA!
Niestety nie są w ciągłej sprzedaży, więc kiedy się pokazują raz w roku, kupuję kilka zestawów i mam na rok spokój w obu samochodach (jeden potrzebuje H7 w światłach mijania, drugi w mijania i drogowych) - mniej więcej raz w roku te żarówki zmieniam, oba samochody jeżdżą dużo i zawsze na światłach. |
_________________ Pozdr,
jou
Gość, skomentuj niebieską corolkę.
Gość, skomentuj samochodzik na baterie! |
|
|
|
 |
Tygr
Forumowicz

Auto: Lancer 2004 LPG
Pomógł: 5 razy Dołączył: 27 Gru 2016 Posty: 245 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 09-05-2021, 22:56
|
|
|
Fred.X, im mocniejsza żarówka tym krócej świeci.
Są też ledy h4, ale nie mają homologacji. Szkoda, bo w testach wypada super. Oczywiście to nie chińskie ledy za 5zł z alii a np phlilips za 300+ |
_________________ My rifle is my best friend. It is my life. |
|
|
|
 |
Fred.X
Forumowicz
|
Wysłany: 11-05-2021, 22:42
|
|
|
joujoujou napisał/a: | Pomyślicie że żartuję, ale nie.
Przez lata zdążyłem sprawdzić chyba wszystko co szczyci się tym że niby (albo i nie niby) świeci jaśniej niż standardowe żarówki włącznie z nie do końca legalnymi i nieraz nie dającymi się ustawić LEDami i HIDami w zwykłych reflektorach.
I nie zgadniecie pewnie co jest najlepszym IMO kompromisem pomiędzy jasnością, trwałością i ceną.
Żarówki Ultimate Speed +100% za dwadzieścia kilka peelenów (za dwie) z LIDLA!
Niestety nie są w ciągłej sprzedaży, więc kiedy się pokazują raz w roku, kupuję kilka zestawów i mam na rok spokój w obu samochodach (jeden potrzebuje H7 w światłach mijania, drugi w mijania i drogowych) - mniej więcej raz w roku te żarówki zmieniam, oba samochody jeżdżą dużo i zawsze na światłach. | I tu musze się z Tobą zgodzić , miałem takowe w Maździe i złego słowa nie powiem
[ Dodano: 11-05-2021, 22:43 ]
Tygr napisał/a: | Fred.X, im mocniejsza żarówka tym krócej świeci.
Są też ledy h4, ale nie mają homologacji. Szkoda, bo w testach wypada super. Oczywiście to nie chińskie ledy za 5zł z alii a np phlilips za 300+ | Wiem bo mam w motocyklu załozone 2xH7 i nie za 5 zł a za 90 zł i jest dobrze |
|
|
|
 |
|
|