Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Usb
Autor Wiadomość
grafmarek 
Nowy Forumowicz

Auto: Outlander 2010
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 28-07-2021, 17:23   Usb

Mam Outlander 2 rok 2010 benzyna 2l , w podlokietniku mam 3 gniazda , zapalniczka , aux i usb. Jak wkladam w to gniazdo pendrive usb to wyswietla no conect. Wkladam drugiego pendrive takiego 20gb to wyswietla conect i nic wiecej, nie chce sie polączyc. Pomocy , o co chodzi, wkladam bezposrednio do gniazda usb, na pamieci mam muzyke w katalogach i luzem , pamieci formatowalem na fat i fat32 i tez nie pomoglo, na desce mam radio fabryczne te z cd.

m4rud3r 
Forumowicz

Auto: Outlander II 2.4 Mivec 2010
Wysłany: 29-07-2021, 20:42   

Spróbuj na mniejszym pendrive i zobacz czy będzie dalej to samo.

msokol 
Mitsumaniak

Auto: Outlander II 2.0 DID
Wysłany: 30-07-2021, 09:31   

AUX działa?

jakobi78 
Nowy Forumowicz

Auto: Outlander 2010 2.2 156 kW
Wysłany: 30-07-2021, 11:07   USB MP3

U mnie działa na 4 i 8 GB, nie sprawdzalem jeszcze wiekszych.
Nie polecam jednak większych, bo troche trwa zanim system odczyta co jest na USB, a nawigacja tez nie należy do najwygodniejszych.
Wykorzystalem stare nieużywane już usb, podpisałem co na nich jest i wożę kilka w samochodzie.

grafmarek 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 30-07-2021, 16:22   

Aux dziala, a pendrive ma 4gb i fat32 i no konekt pisze, dzis zrobilem go na Ntfs i zobacze. Czy gniazda aux na cincze , usb , i zapalniczka, to są oryginalnie w schowku podlokietnika? Ale chyba jest polączone z radjem bo na jednej pamieci pokazuje w radiu , conect, ale nic wiecej a na malej pamieci nic, no conect, pamiec dobra bo w drugim aucie w radiu dziala.

msokol 
Mitsumaniak

Auto: Outlander II 2.0 DID
Wysłany: 30-07-2021, 23:33   

Zapalniczka jest w oryginale. W OII przed liftem z tego, co mi wiadomo trzeba było dopłacić do gniazda AUX i nie jestem pewny, czy montowane było w podłokietniku, czy za podłokietnikiem od strony pasażera - tak przynajmniej miał model z Niemiec, którego miałem okazję zobaczyć zanim kupiłem swojego. W tamtym gniazdo AUX było właśnie z tyłu, a był to model salonowy sprowadzony.

grafmarek 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 31-07-2021, 13:22   

Ja mam po lifcie, gniazda drugie gniazdo zapalniczki , aux i usb są w schowku podlokietnika. O dzieki wszystkim za pomoc, problem rozwiązany. Kupilem nowego pendrive 8gb i wszystko dziala. Ciekawi mnie tylko czemu ten 4gb nie czytal, to byl klucz usb dodany do gry diablo, i mial okolo 12lat , w zwyklym radiu w innym aucie to on dzialal a tu nie, wiec kupilem nowy i wszystko dziala.

Tomasz87 
Mitsumaniak

Auto: Outlander II 2.4 MIVEC
Wysłany: 31-07-2021, 18:53   

grafmarek napisał/a:
Aux dziala, a pendrive ma 4gb i fat32 i no konekt pisze, dzis zrobilem go na Ntfs i zobacze. Czy gniazda aux na cincze , usb , i zapalniczka, to są oryginalnie w schowku podlokietnika? Ale chyba jest polączone z radjem bo na jednej pamieci pokazuje w radiu , conect, ale nic wiecej a na malej pamieci nic, no conect, pamiec dobra bo w drugim aucie w radiu dziala.

Na NTFS nie powinno działać, to system plików Windows opartych na jądrach NT.
Pandrive sformatuj FAT16, na domyślnych ustawieniach urządzenia podczas formatowania jeśli to pendrive do 2,1GB. Jeśli do 4GB, to FAT16 na klastrach 64KB(jeśli sfornatujesz na urządzeniu opartym o jądro NT).

FAT16 ma swoje ograniczeniam np. co do długości nazw plików, chyba 12 znaków i plik max 2GB wielkości, no ale do muzyczki to raczej staracza :)

Odpowiedz do tematu