|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Pomoc w ocenie Lancera 2008 2.0 DID |
Autor |
Wiadomość |
matteo2604
Nowy Forumowicz
Auto: Lancer
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 26-08-2021, 10:36 Pomoc w ocenie Lancera 2008 2.0 DID
|
|
|
Witam
Ostatnio przeglądając oferty sprzedaży Mitsubishi natrafiłem na moim zdaniem dosyć interesujący egzemplarz Lancera, chciałbym jednak zaczerpnąć Waszej opinii co o nim sądzicie ? Słyszałem bardzo różne opinie na temat silnika 2.0 TDI czy też DID ( bo to podobno te same konstrukcje ) , czy to prawda że jest to motor dosyć problematyczny ? Byłby to mój pierwszy samochód z silnikiem diesla pod maską i nie ukrywam że mam pewne obawy.
Z góry dziękuję za wszelką pomoc. Pozdrawiam.
Oto link do ogłoszenia :
https://www.otomoto.pl/of...a-ID6E2Y2H.html |
|
|
|
 |
HUGIO
Forumowicz

Auto: Lancer CX3A '09 1.8 143KM+LPG
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 44 razy Dołączył: 04 Cze 2017 Posty: 1024 Skąd: jesteś?
|
Wysłany: 26-08-2021, 20:20
|
|
|
Na zdjęciach widać, że słupek C po stronie pasażera był rozbierany i chyba brakuje jednej śruby w lampie tylnej po stronie kierowcy i w tym samym miejscu podkładki pod śrubę trzymającą zderzak.
Co do wyposażenia, to jest kilka opcji za dużo zaznaczonych np.: Gniazdo SD, MP3, Gniazdo USB, Ogranicznik prędkości, Podgrzewana szyba przednia (tu można dyskutować, bo jest ogrzewana przez nawiew, a nie bezpośrednio podgrzewana jak w innych autach). A i klima jest w automacie, a nie manualu.
Odnośnie silnika, to nie wiem, bo nie mam takiego, ale z tego co powszechnie krąży po internecie, to te diesle w pierwszych rocznikach były awaryjne, jeśli się o nie nie dbało. Chociaż są egzemplarze, które mają już po 300tys. i działają bez zarzutu, także zależy jak trafisz. |
_________________ Moje przygody z Lancerem sportbackiem: https://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=102303 |
|
|
|
 |
|
|