Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Awaryjność OIII
Autor Wiadomość
Mołotow 
Nowy Forumowicz

Auto: Outlander III 2.2 DID 150KM AT
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 15-11-2016, 23:35   

Na razie o awaryjności nic nie mogę napisać.
Auto kupione półtora roku temu przy przebiegu 97 tys km - aktualnie ok 120 tys km

Na gwarancji wymieniony parownik klimatyzacji - rozszczelnił sie przy 95 tys. przebiegu.
Przy 97 tys (zaraz po zakupie) wymieniłem wszystkie tarcze i klocki. (1100 zł), ale to eksploatacja a nie usterka. Ostatnio robiłem badania techniczne - klocki i tarcze w stanie bardzo dobrym.

Przy 110 tys olej w skrzyni biegów, bo miałem wrażenie że skrzynia (automat) nieco głośniej pracuje przy ruszaniu. Problem po wymianie i przejechanych 2000 km ucichł. (450 zł)
Przeglądy z uwagi na jazdę "wokół komina" robię co 10 tys km. (400-420 zł za przegląd)
Podane ceny oczywiście nie z ASO a z warsztatu który specjalizuje się w japończykach.
Z inwestycji w samochód - wymieniłem lampy w zderzaku na LEDowe bo oryginalne światła dzienne wyglądały fatalnie z uwagi na żółte światło tradycyjnych żarówek.

Pozdrawiam

Krasnal77 
Nowy Forumowicz

Auto: Outlander 2.0 (150KM)MIVEC
Wysłany: 15-09-2021, 04:41   

Witam ,
Przebieg 32 tyś ,rocznik 2017 w tym tygodniu wymiana tylnych zacisków hamulcowych zrobiona na gwarancji (koszt 1700zł) mimo że dany samochód nie był objęty kampanią serwisową.
Musze jeszcze raz jednak pojechać do nich bo podczas jazdy do przodu pokazał mi się obraz z kamery cofania .
W rozmowie telefonicznej poinformowali że będzie potrzeba wgrania nowego oprogramowania co pozwoli usunąć usterkę.
Czas pokaże..

mdebowczyk 
Nowy Forumowicz

Auto: Lancer
Wysłany: 28-09-2021, 14:03   

Mam pytanie, czy warto rozszerzyć gwarancje (obecnie kończy się 5 letnia)? Ktoś miał doświadczenia w tym temacie?

Brodzins 
Mitsumaniak

Auto: Outlander 2016 2.0 Pb CVT
Wysłany: 25-10-2021, 08:57   

mdebowczyk napisał/a:
Mam pytanie, czy warto rozszerzyć gwarancje (obecnie kończy się 5 letnia)? Ktoś miał doświadczenia w tym temacie?

Ja nie rozszerzyłem i teraz żałuję... do tej pory jak coś mi nie grało/stukało robili bez mrugnięcia okiem... teraz przyszedł czas na wykładanie $...

Z awarii to miałem problem z tylnymi zaciskami, zgniły i wymienili na swój koszt.
Wcześniej jakieś stuki i zgrzyty przy skręcaniu - wymienili oba łożyska i poduszki od amorów z przodu.
Zgrzyty z tyłu przy jeździe po progach itp - wymienione odboje amorów tył.
Teraz poleciał łącznik stabilizatora z przodu, po 3 miesiącach znowu się coś odezwało...
ale to nasze piękne drogi i ciągłe remonty (jazda po wertepach).

Ogólnie można powiedzieć że jak na 115 tyś...to jest spokój.

Acha... teraz coś rezonuje pod spodem jak dodaję gazu, podejrzewam osłonę termiczną kolektora/tłumika :)

acent 
Forumowicz

Auto: O3 lpg
Wysłany: 25-10-2021, 14:54   

Odkryłem podobnie jak w https://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=113628, że nie działają mi przełączniki świateł przeciwmgłowych. Chyba trzeba to zgłosić do ASO, ciekawe jak się do tego zabiorą.

Odpowiedz do tematu