|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Outlander sport 2.0 - szumy z tyłu |
Autor |
Wiadomość |
Pit3r87
Nowy Forumowicz
Auto: ASX 2.0
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 01-09-2021, 12:56 Outlander sport 2.0 - szumy z tyłu
|
|
|
Witam,
mam problem z moim Outlanderem Sport 2.0 4x4 w automacie. Auto jest sprowadzone z USA.
Ostatnio z tyłu strasznie coś szumi - obciera w czasie jazdy ale tak od około 30km/h. Najgorzej jest od 40 do 80km/h. Później dalej słychać, ale już ciszej.
Na łożysku tylnym prawym był luz. Po wymianie łożyska problem pozostał.
Tylni dyfer do regenracji? |
|
|
|
 |
Arteck
Forumowicz
Auto: Outlander Sport 2.0 4WD LPG
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 26-10-2021, 22:03
|
|
|
Nie pomogę w tym konkretnym przypadku, ale uczulę na sprawy nieoczywiste. Kiedyś w astrze zaczęło mi coś stukać w bok w czasie jazdy. Dźwięk wyraźnie dobiegał z tyłu i tylko w pewnym zakresie prędkości. Dwóch mechaników rozłożyło ręce. Bałem się jeździć więcej niż 80 km/h, bo nie wiedziałem co to i czym się może skończyć. Aż tu któregoś dnia myjąc auto zauważyłem pęknięcie przedniego chlapacza i dziwne rysy u dołu drzwi. Domyśliłem się, że przy pewnej prędkości pęd powietrza odchylał chlapacz, który zaczynał uderzać o drzwi, wydając owo stukanie. Prędkość i różnice w wytłumieniu powodowały zapewne, że słyszałem je z tyłu, a nie z przodu. |
|
|
|
 |
|
|