Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Problem ze skrzynią biegów 1,9 75kW
Autor Wiadomość
Lymok 
Nowy Forumowicz

Auto: Space Star
Kraj/Country: Polska
  Wysłany: 01-11-2021, 21:09   Problem ze skrzynią biegów 1,9 75kW

Witam wszystkich, nie znalazłem podobnego tematu na forum :( ... Problem ze wstecznym w Mitsubishi Space Star 2004r. 1,9 DiD 75kW Family. Po wrzuceniu wstecznego jest zgrzyt :shock: na początku raz na jakiś czas, teraz wsteczny wejdzie raz na jakiś czas, a tak to tylko mieli zębatki. Mechanik stwierdził że nie ma regulacji na linkach tylko prawdopodobnie wyrobiła się zębatka w skrzyni od wstecznego. Pytanie czy to prawda, może miał ktoś podobny przypadek? Jeśli prawda to drugie pytanie, kupując używkę skrzynię, musi być idealnie od tego samego silnika czy może być od mocniejszego, były chyba 1,9 115km, mój ma 102 jak dobrze kojarzę. Pozdrawiam.

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Wysłany: 02-11-2021, 08:48   

To francuski silnik i skrzynia, od renówki - prędzej tam znajdziesz pomoc w temacie. Pocieszające jest, że to poszerza krąg poszukiwań i taką skrzynkę kupisz w miarę tanio, bo podaż spora. Kwestia czy będzie w lepszym stanie...

Lymok 
Nowy Forumowicz

Auto: Space Star
Wysłany: 02-11-2021, 15:45   

Wiem że to francuski silnik ale często jest tak że skrzynia i półosie mogą się różnić dlatego pytam na forum Mitsubishi. Miałem tak właśnie z Focusem ST Mk2, silnik siedział tam od Volvo, ale skrzynia od Volvo nie pasowała.

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Wysłany: 03-11-2021, 10:11   

spróbuj starej metody - wbijaj wsteczny przez 4-kę - czyli najpierw bieg 4 a potem wsteczny
co do pasowania skrzyni - tu nie pomogę, ale skoro do 1.6b wsadzali ten francuski syf, to nie sądzę by do diesla wsadzali skrzynie Mitsu
najlepsza opcja - zdjąć, rozłożyć, zobaczyć jak to w środku wygląda, czy mechanik ma rację...

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Wysłany: 04-11-2021, 16:55   

W 1,9 DID też jest francuska skrzynia biegów, niestety nie wiem czy z renówki pasuje.

Odpowiedz do tematu