|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Problem ze skrzynią biegów 1,9 75kW |
Autor |
Wiadomość |
Lymok
Nowy Forumowicz
Auto: Space Star
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 01-11-2021, 21:09 Problem ze skrzynią biegów 1,9 75kW
|
|
|
Witam wszystkich, nie znalazłem podobnego tematu na forum ... Problem ze wstecznym w Mitsubishi Space Star 2004r. 1,9 DiD 75kW Family. Po wrzuceniu wstecznego jest zgrzyt na początku raz na jakiś czas, teraz wsteczny wejdzie raz na jakiś czas, a tak to tylko mieli zębatki. Mechanik stwierdził że nie ma regulacji na linkach tylko prawdopodobnie wyrobiła się zębatka w skrzyni od wstecznego. Pytanie czy to prawda, może miał ktoś podobny przypadek? Jeśli prawda to drugie pytanie, kupując używkę skrzynię, musi być idealnie od tego samego silnika czy może być od mocniejszego, były chyba 1,9 115km, mój ma 102 jak dobrze kojarzę. Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24321 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 02-11-2021, 08:48
|
|
|
To francuski silnik i skrzynia, od renówki - prędzej tam znajdziesz pomoc w temacie. Pocieszające jest, że to poszerza krąg poszukiwań i taką skrzynkę kupisz w miarę tanio, bo podaż spora. Kwestia czy będzie w lepszym stanie... |
|
|
|
 |
Lymok
Nowy Forumowicz
Auto: Space Star
|
Wysłany: 02-11-2021, 15:45
|
|
|
Wiem że to francuski silnik ale często jest tak że skrzynia i półosie mogą się różnić dlatego pytam na forum Mitsubishi. Miałem tak właśnie z Focusem ST Mk2, silnik siedział tam od Volvo, ale skrzynia od Volvo nie pasowała. |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24321 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 03-11-2021, 10:11
|
|
|
spróbuj starej metody - wbijaj wsteczny przez 4-kę - czyli najpierw bieg 4 a potem wsteczny
co do pasowania skrzyni - tu nie pomogę, ale skoro do 1.6b wsadzali ten francuski syf, to nie sądzę by do diesla wsadzali skrzynie Mitsu
najlepsza opcja - zdjąć, rozłożyć, zobaczyć jak to w środku wygląda, czy mechanik ma rację... |
|
|
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21948 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 04-11-2021, 16:55
|
|
|
W 1,9 DID też jest francuska skrzynia biegów, niestety nie wiem czy z renówki pasuje. |
|
|
|
 |
|
|