|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Wymiana licznikow z monochro na color |
Autor |
Wiadomość |
kajos
Forumowicz

Auto: Outlander 2.0 Helmut
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 27 razy Dołączył: 09 Mar 2017 Posty: 1090 Skąd: Chodziez
|
Wysłany: 26-01-2022, 18:41
|
|
|
ono od kolorowego sie rozni
maja nawet inne przednie szybki nie wspominajac o tylnich |
_________________ Mam schematy elektryczne do Outlandera II. Jak ktos chce to daj znac |
|
|
|
 |
Tomasz87
Mitsumaniak

Auto: Outlander II 2.4 MIVEC
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 5 razy Dołączył: 28 Cze 2010 Posty: 561 Skąd: mazowieckie
|
Wysłany: 27-01-2022, 08:24
|
|
|
kajos napisał/a: | ono od kolorowego sie rozni |
tak tak, wiem. Mówiłem o ratowaniu monochroma - przekładka wyświetlacza z identycznego...
[ Dodano: 29-01-2022, 13:21 ]
Po zabiegu przekładki wyświetlacza monochrom
kilka refleksji, dla osób które chciałyby zrobić ten sam manewr:
1. W linku do tematu wymiany licznika z podforum Lancera, który podał kajos(dzięki) są błędy, i dobrze gdyby autor tamtego posta(grzesiopol, na 10 stronie tematu) go wyedytował i poprawił, gdyż piny wtyczki C-03 nr 1, 2(+) i 13(-) są po lewej a nie jak napisał po prawej stronie. Poza tym twierdzi, że do właczenia zegarów poza samochodem wystarczy prąd tylko na wtyczce 1 i 13 - faktycznie potrzebuje jeszcze wspomnianego przeze mnie pinu nr 2 czyli +12V po stacyjce.
2. Czas wykonania całości, czyli wyjęcia zegarów z samochodu, rozkręcenie i złożenie dwóch zegarów(dawca+mój) oraz testy na drodze to 1,5h. Zabieg ogólnie jest prosty.
3. Cena śmiesznie niska - 50PLN |
_________________ Outlander II 2010 CW5W 2.4 + BRC
był: Galant EA2A 1998 + Vialle |
|
|
|
 |
|
|