|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
problemy z biegami jak jest zimny |
Autor |
Wiadomość |
weed [Usunięty]
|
Wysłany: 04-06-2007, 19:23 problemy z biegami jak jest zimny
|
|
|
mam problem z biegami jak jest zimny ciężko je wbić i wtedy zgrzyta skrzynia ale po jakiś 15min jazdy jest wszystko OK.z tego co zaułważyłem to jakbym miał za nisko pedał sprzęgła poprostu musze wcisnąć do podłogi żeby zmienić bieg.
czy moge w jakiś sposób podciągnąć sprzęgło z tego co widziałem to jest pneumatyczne bo ze zbiorniczka olej dochodzi aż do skrzyni ale żadnej regulacji nie widziałem
jest to Galant 1.8TD z 90roku Proszę o Pomoc |
|
|
|
 |
josie
Mitsumaniak majsterklepka

Auto: Omega B 2.0
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 167 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 2517 Skąd: Gdynia
|
Wysłany: 04-06-2007, 19:55
|
|
|
Regulacja jest nad pedałem sprzęgła |
|
|
|
 |
weed [Usunięty]
|
Wysłany: 04-06-2007, 20:10
|
|
|
josie myślisz że w moim przypadku podciągnięcie sprzegła pomoże |
|
|
|
 |
oktawian [Usunięty]
|
Wysłany: 04-06-2007, 22:35
|
|
|
tak jak josie wspomniał podciągnij sprzęgło pod pedałem jest śrubka do regulacji wystarczy ja od kontrowac i wkręcić odpowiednio nie przesadź tylko wszystko z umiarem a jaki masz olej w skrzyni ale to raczej nie olej ewentualnie skrzynia by ciężej chodziala ale to nie to będzie sprawdź te sprzęgło pozdrawiam |
|
|
|
 |
weed [Usunięty]
|
Wysłany: 05-06-2007, 19:29
|
|
|
podciągnełem sprzęgło i jest dobrze Dzięki za porade
|