Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Wkład na kolo zapasowe
Autor Wiadomość
Robert S 
Forumowicz
Robert

Auto: Mitsubishi Eclipse Cross
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 31-03-2020, 11:26   Wkład na kolo zapasowe

Witam
Czy ktoś z użytkowników próbował zmienić fabryczny wkład bagażnika ( oferowany w standardzie w Europie ) na wkład z możliwością przewozu pełnowymiarowego koła zapasowego lub dojazdówki ? Jestem zainteresowany kupnem na dojazdówke , jakoś nie ufam zestawowi naprawczemu . Widać ze na innych rynkach taka opcja jest dostępna i widnieje jako część w MMC ASA.

diament20 
Forumowicz

Auto: outlander eclipse cross, colt
Wysłany: 21-09-2020, 15:15   

Jakbyś miał rozwiązanie tego problemu to daj znać ponieważ interesuje mnie to samo. Dzieki

Robert S 
Forumowicz
Robert

Wysłany: 22-09-2020, 10:20   

diament20 napisał/a:
Jakbyś miał rozwiązanie tego problemu to daj znać ponieważ interesuje mnie to samo. Dzieki

Na razie zakupiłem dojazdówkę i wożę w bagażniku . Fakt że zajmuje nieco miejsca ale mam spokojny sen . Dowiadywałem się z ASO o możliwości zakupu takiej wkładki , odpowiedzieli że tak i kosztuje to 450 euro . Więc odpuściłem zakup w ASO i szukam na własną rękę z jakiegoś rozbitka . Niestety wersja ta występuje na wschód od nas , więc wchodzą w rachubę rynki Rosyjski, Ukraiński i Białoruski . Myślę że uda mi coś wyrwać wcześniej czy później

demis 
Nowy Forumowicz

Auto: Eclipse Cross Intense Plus CVT
  Wysłany: 27-09-2020, 14:21   dojazdówka do Eclipse Cross

Witajcie,
Chcę zapytać czy wejdzie dojazdówka do bagażnika, oczywiście po wymontowaniu tej "kuwety" z zestawem naprawczym? Chodzi o to czy wielkość koła się zmieści oraz czy na wysokość wejdzie pod "pokrywę" podłogową tak aby nie zabierać cennego miejsca w bagażniku. Wersja Intense CVT więc chyba 18" lub może 17".

Robert S 
Forumowicz
Robert

Wysłany: 28-09-2020, 11:14   

Założyłem już ten wątek tutaj , kontynuujmy temat w jednym miejscu ( będzie łatwiej wyszukać zainteresowanym )
https://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=110916

Tak istnieje jako opcja wkład na pełnowymiarowe koło i na dojazdówkę ( tyle ze drogo i oficjalnie tylko przez ASO )

[ Komentarz dodany przez: Bizi78: 28-09-2020, 12:47 ]
Scaliłem tematy 8) .

Fajeczka 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubischi Eclipse Cross
Wysłany: 10-02-2022, 13:58   

Miałem ten sam problem. Zestaw naprawczy mnie nie przekonuje. Kupiłem koło dojazdowe, ale cena wkładu jest kosmiczna. Więc w moim wkładzie, tym od zestawu naprawczego wyciąłem otwór średnicy tego koła. Koło można przykręcić, bo jest odpowiednie miejsce z gwintem, trzeba tylko kupić śrubę. Wszystko się doskonale mieści. Może nie jest tak pięknie (chociaż koło i wkład przykrywa podłoga bagażnika), ale koszt rozsądny i głowa spokojna...

Robert S 
Forumowicz
Robert

Wysłany: 13-02-2022, 08:04   

Fajeczka napisał/a:
Miałem ten sam problem. Zestaw naprawczy mnie nie przekonuje. Kupiłem koło dojazdowe, ale cena wkładu jest kosmiczna. Więc w moim wkładzie, tym od zestawu naprawczego wyciąłem otwór średnicy tego koła. Koło można przykręcić, bo jest odpowiednie miejsce z gwintem, trzeba tylko kupić śrubę. Wszystko się doskonale mieści. Może nie jest tak pięknie (chociaż koło i wkład przykrywa podłoga bagażnika), ale koszt rozsądny i głowa spokojna...

Wstawisz fotkę jak to zrobiłeś ? no jak z gwarancją ?
Wiem że można za niedużo PLN-ów kupić wkładkę bez przegródek
Ja na razie kupiłem pokrowiec i wożę koło w bagażniku . Nadal jednak poszukuję właściwego wkładu ( najlepiej w używce )

Odpowiedz do tematu