|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Stacja MGN i iPhone |
Autor |
Wiadomość |
Laknat
Forumowicz
Auto: ASM MY17
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 13 razy Dołączył: 27 Lis 2018 Posty: 429 Skąd: Polska
|
Wysłany: 17-03-2021, 10:19 Stacja MGN i iPhone
|
|
|
Witam
Ostatnio zmieniłem telefon z Android na iPhone. Powodem było to, że CarPlay bardziej mi pasuje niż Android Auto.
Zalety CP to mapy tomtoma i mapy goolga w telefonie, fajny podział ekranu i lepszy odtwarzacz muzyki.
Wszystko fajnie działa po kabelku USB, ale CarPlay może też działać bezprzewodowo. Czy ktoś już próbował ugryźć ten temat?
Teoretycznie powinno się nacisnąć guziczek na kierownicy (ten z ikonką gadającej twarzy) i ustanowić połączenie z iPhone. Ale ... w sieci mówią, że potrzebne jest oprócz BT jeszcze coś co się nazywa "in-vehicle Wi-Fi". Przypuszczam, że stacja MGN tego nie ma. Ale może ktoś już próbował to jakoś rozgryźć i wie co trzeba dokupić/wymienić aby było ok. |
|
|
|
 |
Feyro
Nowy Forumowicz
Auto: ASX 1.8 D
|
Wysłany: 12-02-2022, 05:54 Re: Stacja MGN i iPhone
|
|
|
Wszystko fajnie działa po kabelku USB, ale CarPlay może też działać bezprzewodowo. Czy ktoś już próbował ugryźć ten temat?
Z tego co wiem, to Carplay działa tylko po kablu - jeżeli chodzi o wyświetlanie np. Map.
Oczywiście pozostałe połączenia np. ,muzyka czy telefon działają przez BT - tak jest akurat w skodzie. |
_________________ Feyro |
|
|
|
 |
alarmsas@o2.pl
Nowy Forumowicz
Auto: MITSUBISHI ASX
|
|
|