Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Parowanie tylnej lampy
Autor Wiadomość
macieks1979 
Nowy Forumowicz

Auto: Eclipse cross
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 16-03-2022, 08:25   Parowanie tylnej lampy

Witam, problem jak w temacie. Paruje tylna prawa lampa, światło stopu. Postoi na słońcu i schodzi, potem znowu paruje i tak w kółko. Miał ktoś podobny problem ? Czy jest jakiś pomysł na to ?

Cd. :

Kilka dni temu zdjąłem lampę, wyczyściłem (było pod spodem pełno syfu typu igły i liście), złożyłem i jak na razie nic nie paruje. mam nadzieje, że to była przyczyna.
Ostatnio zmieniony przez macieks1979 17-05-2023, 14:14, w całości zmieniany 1 raz  

guzzi 
Forumowicz

Auto: ASX
Wysłany: 16-03-2022, 17:44   

W lampie masz chyba z 6 otworów, które podczas mycia myjką wysokociśnieniową przepuszczają wodę do środka - niestety nieuczciwi właściciele myjni oszczędzając na chemii podkręcają ciśnienie na maxa (co jest szkodliwe nie tylko dla lakieru ale także dla uszczelek).
Rada: albo zmień myjnię, albo przynajmniej na czas mycia zaklej otwory taśmą malarską.
W ASO nic nie ugrasz chyba, że w lampie stoi woda - wtedy po konsylium - wymienią.

Robert S 
Forumowicz
Robert

Auto: Mitsubishi Eclipse Cross
Wysłany: 19-03-2022, 12:03   Re: Parowanie tylnej lampy

macieks1979 napisał/a:
Witam, problem jak w temacie. Paruje tylna prawa lampa, światło stopu. Postoi na słońcu i schodzi, potem znowu paruje i tak w kółko. Miał ktoś podobny problem ? Czy jest jakiś pomysł na to ?

Temat stary jak słońce , u wszystkich marek . Lampy ( każde ) maja otwory wentylacyjne , przez nie dostaje się para wodna która skrapla się na kloszach po wewnętrznej stronie . Nie słyszałem aby jakikolwiek serwis uznał to za wadę i wymieniał lampy . No chyba ze stoi woda , to co innego
U mnie w garażu stoi nowa Toyota która po deszczu ma zaparowane wszystkie cztery lampy , ja bym się wściekł powiem szczerze

Odpowiedz do tematu