|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Parowanie tylnej lampy |
Autor |
Wiadomość |
macieks1979
Nowy Forumowicz
Auto: Eclipse cross
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 16-03-2022, 08:25 Parowanie tylnej lampy
|
|
|
Witam, problem jak w temacie. Paruje tylna prawa lampa, światło stopu. Postoi na słońcu i schodzi, potem znowu paruje i tak w kółko. Miał ktoś podobny problem ? Czy jest jakiś pomysł na to ?
Cd. :
Kilka dni temu zdjąłem lampę, wyczyściłem (było pod spodem pełno syfu typu igły i liście), złożyłem i jak na razie nic nie paruje. mam nadzieje, że to była przyczyna. |
Ostatnio zmieniony przez macieks1979 17-05-2023, 14:14, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
guzzi
Forumowicz
Auto: ASX
|
Wysłany: 16-03-2022, 17:44
|
|
|
W lampie masz chyba z 6 otworów, które podczas mycia myjką wysokociśnieniową przepuszczają wodę do środka - niestety nieuczciwi właściciele myjni oszczędzając na chemii podkręcają ciśnienie na maxa (co jest szkodliwe nie tylko dla lakieru ale także dla uszczelek).
Rada: albo zmień myjnię, albo przynajmniej na czas mycia zaklej otwory taśmą malarską.
W ASO nic nie ugrasz chyba, że w lampie stoi woda - wtedy po konsylium - wymienią. |
|
|
|
 |
Robert S
Forumowicz Robert
Auto: Mitsubishi Eclipse Cross
|
Wysłany: 19-03-2022, 12:03 Re: Parowanie tylnej lampy
|
|
|
macieks1979 napisał/a: | Witam, problem jak w temacie. Paruje tylna prawa lampa, światło stopu. Postoi na słońcu i schodzi, potem znowu paruje i tak w kółko. Miał ktoś podobny problem ? Czy jest jakiś pomysł na to ? |
Temat stary jak słońce , u wszystkich marek . Lampy ( każde ) maja otwory wentylacyjne , przez nie dostaje się para wodna która skrapla się na kloszach po wewnętrznej stronie . Nie słyszałem aby jakikolwiek serwis uznał to za wadę i wymieniał lampy . No chyba ze stoi woda , to co innego
U mnie w garażu stoi nowa Toyota która po deszczu ma zaparowane wszystkie cztery lampy , ja bym się wściekł powiem szczerze |
|
|
|
 |
|
|