Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Nawigacja O3 do O2
Autor Wiadomość
m4rud3r 
Forumowicz

Auto: Outlander II 2.4 Mivec 2010
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 22-04-2018, 21:31   Nawigacja O3 do O2

Cześć Wszystkim.
Orientuje się Ktoś może, czy zamiast oryginalnych MMCS E-01 i tak dalej można wstawić od nowszego Outlandera 3 np W-12 ?? Da się to później podpiąć ? Będzie to pasowało gabarytowo ? Macie jakąś opcję inną na podpięcie usb pod fabryczny system ? Czy w dzisiejszych czasach jest w ogóle sens wstawiać np taką E-01 ?
Chyba że najlepszą opcją będzie wywalenie całego rockforda i wstawienie stacji 2 din i budowy całego audio ?

mobista 
Forumowicz
BlackMobile.pl

Auto: Kia Cee'd
Wysłany: 20-11-2018, 12:34   

Wszystko jest do zrobienia - kolega @Tokyo ma wiedze i ramki.

Markymark 
Forumowicz
Nowy Adept

Auto: Outlander II, benz 2.0 z 2012
Wysłany: 26-11-2018, 10:44   

Potwierdzam, da sie.
Tokyo mi zamontował razem z ramką, gra i wygląda świetnie.

lucano 
Forumowicz

Auto: Outlander II
Wysłany: 26-11-2018, 11:26   

Z ciekawości zleciłeś koledze całą robotę + sprzęt czy tylko robotę? Ile taka przyjemność jeśli można zapytać?

m4rud3r 
Forumowicz

Wysłany: 26-11-2018, 12:16   

Teraz to i ja potwierdzam, że da się, ale jak sam widziałem nie jest to aż takie hop siup jak się z początku wydaje ;-) Ale magik Tokyo daje radę ! ;-)

szeryf85 
Forumowicz

Auto: Outlander II
Wysłany: 27-11-2018, 10:06   

A co w końcu założyłeś? :)

m4rud3r 
Forumowicz

Wysłany: 27-11-2018, 10:26   

Tokyo zamontował mi W15.
Miało być W12, wyszło, że na chwilę obecną jest W15. Teraz jest rozkmina nad ulepszeniem funkcjonalności W15 ;-)

Gaugusty 
Nowy Forumowicz

Auto: Citroen C-Crosser 2.2 HDI
Wysłany: 26-03-2022, 15:24   

Cześć Wszystkim!

Jestem tu zupełnie nowy, aczkolwiek od czasu do czasu śledziłem Forum zawsze będąc pod wrażeniem Waszej fachowości i kreatywności. Obecnie zostałem "wkęcony" przez córkę w temat wymiany satergo C-01 na coś MMCS z O3 lub pochodnych. Córka stiwerdziła, ze samochód jest spoko, ale ta nawigacja jakaś "krindżowa", mając na myśli rozdzelczość tego cuda. Mnie to mniej przeszkadza, ale skoro map nie da się aktualizować, to jest dodatkowy powód, aby spłenic jej życzenie. Dlatego stoje przed zakupem uzywki MMCS. Mam antenę z DAB, mam nawet kabel USB (na razie do niczego, bo moduł przedliftowy bez FUSE do wymiany) i oprócz MMCS chce dokupic moduł DAB.

Moje pytania do Was :?: :

1) Które wersje MMCS współpracują z modułem DAB?

2) Szczególnie chodzi mi o wersje z serii 12 (E-12/C-12/W-12) - czy się nadają i jaka różniac jest pomiędzy E a W (bo C to zapewne E dla citroena, ale może to odpowiednik W?)?

3) Kolega Tokyo w innym tematcie dot. w-15 i DAB pisal, że DAB się da podlączyć jak wszystko jest. Co to oznacza w praktyce? Wystarczy kompletna wiązka od radionawigacji,c zy moduł ma jakies swoje kable, które łaczą się z resztą?

Chcę mieć komplet, bo samo podłączenie do starej instalacji jest już wyzwaniem (no moze nie dla wszystkich tutaj) i nie chcałbym tego dodatkowo komplikować.

m4rud3r 
Forumowicz

Wysłany: 26-03-2022, 18:53   

Mi Tokyo zamontował W-15.
Montująć W-15 wymienił też od razu wzmacniacz na taki od O3 i coś we wtyczkach z pinami zmieniał - ale to już Tokyo wie co robił (mam wersje z Rockfordem fabrycznym, coś w nowszym wzmaku ma inny pinout niż w starym, i było to niezbędne do przełożenia dla poprawnej współpracy z W-15) ;-)
Jeżeli chodzi o USB - mam w podłokietniku fabrycznie ale nie korzystam z tego dobrodziejstwa. Korzystałem na początku ale dużo szybciej odczytuje muzyke z karty SD.

Gaugusty 
Nowy Forumowicz

Auto: Citroen C-Crosser 2.2 HDI
Wysłany: 28-03-2022, 16:57   

Tak mi się też wydawało, ze dopiero od W-15, bo pierwsze O3/ASX/C4 Aircross/Peu 4008 miały jeszcze tradycyjne anteny a nie "rekiny". U mnie nie ma Rockforda, więc jeden ból odpada, a te piny + podpięcie się w ETACS no to już musze liczyć na Tokyo :lol:

Ale to jak już skompletuję, chybą, ze pojawią się inne porady. Na razie celuję w W-15.

Dzięki za podpowiedź odnośnie USB :D

m4rud3r 
Forumowicz

Wysłany: 29-03-2022, 18:25   

Ja też mam antenę zwykłą (nie płetwę).
Ja osobiście jestem zadowolony z działania W-15.

Molo 
Forumowicz

Auto: outlander 2.0 did
Wysłany: 18-09-2022, 07:26   

U mnie w O2 2008 tez mam nawigacje W17 (w-12 tez mialem i tak samo dziala)z dab i anteną płetwą. Tez z Tokyem konsultowalem przez tel ale robilem sam. Jakby ktos potrzebowal to zostalo mi z tamtego czasu troche gadzetów: moduł usb, ramka do outlandera i do asx, metalowy uchwyt trzymający nawigacje i nawigacja e-12 (w-12). Pozdro

Odpowiedz do tematu