Problem z wentylatorem |
Autor |
Wiadomość |
misiek122112
Nowy Forumowicz
Auto: Outlander II
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 19-05-2022, 15:27 Problem z wentylatorem
|
|
|
Czesc mam problem w wentylatorem chłodnicy który się załącza podczas odpalania auta. Na początek powiem ze auto Outlander II 2.0DiD jest po drobnej stłuczce i wszystko się zaczęło od tego. (wymieniana była chłodnica i zderzak ale wentylator nie ucierpiał) Najpierw próbowałem z czujnikiem klimatyzacji z innego auta ale to nie to.Jak odłącze ten czujnik to wentylator się nie załącza ale klimatyzacja nie działa. Jak jest podpięty ten czujnik to klimatyzacja działa ale wentylator cały czas chodzi. Czy mieliście taki przypadek w swoim aucie? |
|
|
|
 |
Raiz3n89
Forumowicz
Auto: Outlander II 2.4 Pb
Pomógł: 1 raz Dołączył: 14 Wrz 2019 Posty: 157 Skąd: Polwysep
|
Wysłany: 30-05-2022, 12:35
|
|
|
Siemka, widze że nikt nie odp a to może być pierdoła. To normalne że wentylator chodzi kiedy klima jest włączona, zobacz czy przypadkiem nie masz ustawione na "auto". Mi to wygląda jakbyś odpalał auto z włączoną klimą. Nie wiem czy u ciebie jest tak samo ale na pokrętle od mocy dmuchawy masz "śnieżynke" i lapmke która się załącza jak klima jest odpalona. |
|
|
|
 |
misiek122112
Nowy Forumowicz
Auto: Outlander II
|
Wysłany: 01-06-2022, 21:52
|
|
|
Właśnie problem jest taki że jak mam wyłączoną klimatyzację to wentylator się uruchamia po przekręceniu kluczyka. Jak byłem u mechanika to stwierdził że ktoś mi pozamieniał kable w kostce przy czujniku klimatyzacji jak zmienił po swojemu to wentylator się nie załączał po odpaleniu ale za to klima nie chłodziła. Przy okazji mechanik dobił mi klimatyzację bo myślał że to od tego ale niestety się mylił. Jest to trochę uciązliwe dla ucha jak cały czas chodzi wentylator. |
|
|
|
 |
miron
Forumowicz
Auto: 2,4 mivec cvt
Pomógł: 2 razy Dołączył: 02 Mar 2014 Posty: 326 Skąd: Świlcza
|
Wysłany: 02-06-2022, 09:24
|