|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Cari 1.8] Witam |
Autor |
Wiadomość |
dino78 [Usunięty]
|
Wysłany: 06-06-2007, 20:21 [Cari 1.8] Witam
|
|
|
Witam serdecznie wszystkich maniakow
Pare dni temu stalem sie posoadaczem Miska Cari 1,8 GLS.
Nabylem w Niemczech, z ksiazka serwisowa. W Wawie przed rejestracja mial wymienione:
- laczniki stabilizatora x2
- lozysko tyl i przod
Innych usterek nie stwierdzono. Samochod ma przejechane 156 tys, ostatni przeglad w niemczech w styczniu 07 przy 153 tys. (przyjechal na lawecie jeszcze na zimowych oponach, juz wymienione na okazyjnie kupione Debica Pasjo ).
Mam kilka pytan:
Czy ktos ma skan polskiej ksiazki serwosowej, zeby sie zorientowac co i kiedy bylo robione (wystraczy strona z info co kiedy sie wymienia).
Kiedy rozrzad zrobic
Nie pali sie dioda jak wlaczam ogrzewanie tylnej szyby (nie wiem czy dziala),
Konsola od szyb jest uszkodzona (wpada przycisk od tylnj prawej szyby) trzeba wymieniac calosc czy tylko przycisk;
Przy skrecie w lewo, tylko czasem, slychac jakies obcieranie (raczej nie opony: 185x60xR14)
Jdynka w skrzyni wchodzi ciezko (trzeba mocno w lewo i wchodzi) czytalem o tylejkach, ale czy to juz (jezdzic sie da, tylko trzeba sie przyzwyczaic, nie jest to strasznie upierdliwe)
Gdzie w wawie najlepiej takie rzeczy robic.
Dzieki za kazda sugestie. Wiem ze tego duzo jest na forum i sie codziennie wczytuje, ale ogarnac wszystko jest trudno, dlatego dziekuje za wyrozumialosc, jesli pytania sie ciagle powtarzaja (prosze o link do tematu)
Pzdr
Dino78 |
|
|
|
 |
saphire
Mitsumaniak daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 162 razy Dołączył: 20 Sie 2006 Posty: 6011 Skąd: Przemyśl
|
Wysłany: 06-06-2007, 20:33
|
|
|
Co prawda masz zwykłe 1.8 a nie GDI ale przeglądy takie same będą:
plan przeglądów Carisma 1.8 GDI |
_________________ Bartek `saphire` Siębab |
|
|
|
 |
dino78 [Usunięty]
|
Wysłany: 06-06-2007, 20:40
|
|
|
saphire napisał/a: | Co prawda masz zwykłe 1.8 |
Dokladnie, tego zapomnialem dodać. I jeszcze ze rok prod. 96
Dzieki za pomoc |
|
|
|
 |
mlun
Mitsumaniak Fanatic of GDI

Auto: Carisma 98 GDI LS
Pomógł: 30 razy Dołączył: 01 Sie 2006 Posty: 2834 Skąd: Otwock
|
Wysłany: 06-06-2007, 21:46
|
|
|
A co rozumiesz przez pojęcie że nia pali się dioda od ogrzewania tylnej szyby? Chodzi o to że się przycisk nie podświetla? Z biegami to raczje tulejki w tych skrzyniach,odrazu Ci powiem żebyś szukał tuelej od Volvo bo są tańsze a to to samo co w mitsu. Aha no i oponki powinny miec katalogowo profil 65 a nie 60. |
_________________ Carisma 1,8 GDI Honda Accord VII 2.0 |
|
|
|
 |
dino78 [Usunięty]
|
Wysłany: 06-06-2007, 22:20
|
|
|
mlun napisał/a: | A co rozumiesz przez pojęcie że nia pali się dioda od ogrzewania tylnej szyby? Chodzi o to że się przycisk nie podświetla? |
Dokladnie tak, czy dziala jeszcze nie wiem, za krotko mam samochod.
mlun napisał/a: | Z biegami to raczje tulejki w tych skrzyniach,odrazu Ci powiem żebyś szukał tuelej od Volvo bo są tańsze a to to samo co w mitsu. |
O tym wlasnie czytalem...
mlun napisał/a: | Aha no i oponki powinny miec katalogowo profil 65 a nie 60. |
Sa 65, moj blad |
|
|
|
 |
mlun
Mitsumaniak Fanatic of GDI

Auto: Carisma 98 GDI LS
Pomógł: 30 razy Dołączył: 01 Sie 2006 Posty: 2834 Skąd: Otwock
|
Wysłany: 06-06-2007, 23:03
|
|
|
Hymmm teraz jedyną metodą żeby sprawdzić to jak będzie chłodniej nocą leć z samego rana do samochdou jakby na szybie bylo wody troche włącz ogrzewanie i zoabaczysz czy działa. |
_________________ Carisma 1,8 GDI Honda Accord VII 2.0 |
|
|
|
 |
|
|