|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: mkm 29-11-2009, 16:47 |
Czujniki parkowania - cofania. |
Autor |
Wiadomość |
Uwex
The Hitman :-)

Auto: Lancer Sportback 1.8; Colt 1.3
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 15 razy Dołączył: 03 Sty 2009 Posty: 3274 Skąd: okolice W-wia Śl.
|
Wysłany: 11-10-2020, 15:10
|
|
|
Dobrze, żeby czujniki były wypinane, a nie na stałym kablu. |
|
 |
sharky
Forumowicz
Auto: Lancer VIII sedan 1.6 2012 r.
Pomógł: 1 raz Dołączył: 22 Paź 2017 Posty: 103 Skąd: Kalisz
|
Wysłany: 12-10-2020, 18:00
|
|
|
Słuszna uwaga. Ktoś więcej wypowie się w temacie? Jakieś konkretne przykłady? |
_________________ Mitsubishi Lancer VIII sedan, Invite, 1.6 MIVEC 117 KM, kolor biały + pakiet Black, 2012 r. |
|
|
|
 |
HUGIO
Forumowicz

Auto: Lancer CX3A '09 1.8 143KM+LPG
Pomógł: 44 razy Dołączył: 04 Cze 2017 Posty: 1024 Skąd: jesteś?
|
Wysłany: 12-10-2020, 18:27
|
|
|
Ja bym polecił się dowiedzieć jaki dźwięk wydają, bo niektóre strasznie nieznośnie piszczą. Jeśli masz hak, to szukaj takich, które mają opcję wykrycia/przełączenia w tryb z hakiem. Dobrze też, żeby miały stopniowanie dźwięku w zależności od odległości (kiedyś spotkałem się z takimi, co miały stały dźwięk, ale na wyświetlaczu pokazywała się odległość - cofając patrzysz głównie w lusterka/szybę i wygodniej jest, gdy po dźwięku się dowiesz jak jesteś daleko, a nie zerkając cały czas na ekranik czujników).
Co do ceny, to jest pewnie adekwatna do jakości (odległości, czułości, wytrzymałości), pewnie warto celować w średnią półkę (albo poczytać oceny/opinie konkretnego modelu).
Ja swoje sam pomalowałem (podkład, baza, klar) - nie zwróciłem uwagi w zmianie działania. |
_________________ Moje przygody z Lancerem sportbackiem: https://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=102303 |
|
|
|
 |
Sanek
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Lancer IX Sportback
|
Wysłany: 13-01-2021, 15:44 Czujniki parkowania
|
|
|
Witam
Pacjent Mitsubishi lancer sportback intense 1.8 benz. 2010 rok.
Czujniki parkowania przestały działać.
Po wbiciu wstecznego słychać tylko ciche ciągłe piszczenie nie zależnie czy jest za nim przeszkoda czy jej nie ma.
Gdy czujniki są zasłonięte czy to jeden czy wszystkie nic to nie zmienia.
Proszę o pomoc. |
_________________ Mitsubishi Lancer X (CX_A)
Sportback 1.8 Pb 2010 rok |
|
|
|
 |
pazikko
Forumowicz
Auto: Mitsubishi Lancer 1.8 Intense
|
Wysłany: 14-09-2022, 20:29
|
|
|
Witam serdecznie. Niestety miałem mała stłuczka parkingowa i jeden z czujników oberwał i nie działa. Czy ktoś z was kupował gdzieś pojedynczą sztukę? Na allegro jest trochę aukcji z tym ale jak widzę negatywne komentarze to odechciewa mi się kupować tam. |
|
|
|
 |
|
|