Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Uchwyt na telefon
Autor Wiadomość
WeinMaster 
Mitsumaniak

Auto: Galant 1.8TD '92 r
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 15-03-2022, 08:03   Uchwyt na telefon

Hej,

możecie się pochwalić jak rozwiązaliście sprawę uchwytu na telefon w 3-ce?
Nie jestem entuzjastą uchwytów na nawiewy, dlatego zastanawiam się jakie są opcje.

z góry dziękuję.

pablo eldiablo 
Forumowicz

Auto: L200, Outlander
Wysłany: 15-03-2022, 09:57   

Ja mam wersję CVT, przy lewarku skrzyni jest spore płaskie miejsce, gdzie przykleiłem mały magnetyczny uchwyt. Łatwo tam podpina się kabel USB, a na telefon w czasie jazdy nie muszę patrzeć, bo to co trzeba wyświetla się przez Android Auto na głównym ekranie.
Dzięki temu jest też dobry dostęp do tego małego schowka z cupholderami.

rumell 
Nowy Forumowicz

Auto: outlander
Kraj/Country: Germany
Wysłany: 20-03-2022, 09:25   

ja zamontowałem coś takiego

https://www.amazon.pl/Bel...00NL7GTXG&psc=1 i jestem bardzo zadowolony

To masz 
Forumowicz

Auto: Outlander III 2012 2.2DID AT
Wysłany: 23-10-2022, 22:27   

rumell, zamontowałeś to w uchwycie na kubek?
Telefon zawsze montuje w lewym, dolnym rogu szyby, jak najniżej deski. W dwóch autach mam oryginalne uchwyty samsunga, które sprawdzają się od lat. Guma z której wykonana jest przyssawka jest bardzo gruba i nie odkleja się po nagrzaniu na słońcu.
https://www.mediaexpert.p...g-ee-v200sabegw

mohinder 
Forumowicz

Auto: Outlander PHEV 2016r
Kraj/Country: Ireland
Wysłany: 24-10-2022, 22:05   

Ja kupiłem taką popierdułkę i przykleiłem taśmą dwustronną. Na pleckach telefonu jest blaska pod etui ale można ja przykleić do telefonu taśmą dwustronną.

https://photos.app.goo.gl/TNDAHMd9oJRQKvbq7

CePeeN 
Nowy Forumowicz
Cham i prostak

Auto: Mitsubishi Outlander III
Wysłany: 30-11-2022, 12:22   

Ja od dwoch dni jezdze z tym https://www.amazon.pl/ESR...ps%2C94&sr=8-17

Dziala z iphonami z magsafe, ale podejrzewam ze inne telefony z etui wspierajacym magsafe (esr ma same pierscienie metalowe ktore mozna wsadzic w etui) tez powinny dizalac, i ladowanie tez powinno sie udac.
Trzyma sie na przyssawce, wyglada na to, ze dosc solidnie. Zobaczymy przy wiekszych dziurach.

mohinder 
Forumowicz

Wysłany: 04-03-2023, 01:43   

CePeeN powiedz czy ten uchwyt z ładowarką daje radę ładować telefon gdy ekran jest włączony? N aprzykład nawigacja cały czas pracuje? Ja zamontowałem inny ładowarko uchwyt i przez chwilę ładuje i przestaje, później znowu trochę ładuje i przestaje. Wygląda jakby się przegrzewała i wyłączała żeby ostygnąć. Niestey ten sposób ładowania jest niewystarczający i bateria spada.

Fred.X 
Forumowicz

Auto: Lancer Sportback + Outlander 3
Wysłany: 04-03-2023, 14:15   

Polecam od siebie , super jakość , myslałem, że przyjdzie kolejna tandeta z chin a tu miłe zaskoczenie , częśc z metalu część z bardzo dobrego tworzywa :

https://pl.aliexpress.com/item/1005004803666138.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.5.7da21c243r5vNg&gatewayAdapt=glo2pol

tościk 
Forumowicz

Auto: '20 Yukio 1.2T
Wysłany: 06-03-2023, 09:41   

mohinder napisał/a:
CePeeN powiedz czy ten uchwyt z ładowarką daje radę ładować telefon gdy ekran jest włączony? N aprzykład nawigacja cały czas pracuje? Ja zamontowałem inny ładowarko uchwyt i przez chwilę ładuje i przestaje, później znowu trochę ładuje i przestaje. Wygląda jakby się przegrzewała i wyłączała żeby ostygnąć. Niestey ten sposób ładowania jest niewystarczający i bateria spada.

Ze swojego doświadczenia powiem, że przy ładowaniu indukcyjnym występuje chyba pewnego rodzaju losowość. Używam różnych ładowarek na biurku i czasem ładowarka jak i telefon potrafią się kosmicznie nagrzać i ładowanie jest przerywane, a czasem jest git przez cały proces ładowania do 100%. Wydawało mi się, że może to mieć związek z pozycją telefonu na ładowarce, ale nawet jeśli mocno pilnuję, żeby telefon układać równo, to nadal takie sytuacje czasem występują (choć rzadziej).
Także w samochodzie, gdzie stabilność ładowarki jak i pozycji telefonu raczej jest słaba, a do tego telefon grzeje się od pracy ekranu i nawigacji, może to nie działać poprawnie i prowadzić częściej lub ciągle do opisanych przez Ciebie sytuacji.

mohinder 
Forumowicz

Wysłany: 07-03-2023, 10:39   

W moim przypadku telefon raczej siedzi na miejscu bo ma ten cały pierścień Magsafe czy jak to sie nazywa. Trzymany jest magnetycznie w jednym miejscu. Wydaje mi się, że te ładowarki które mam są po prostu za słabe żeby ładować kiedy telefon jest aktywny.

CePeeN 
Nowy Forumowicz
Cham i prostak

Auto: Mitsubishi Outlander III
Wysłany: 15-03-2023, 10:06   

mohinder napisał/a:

Przepraszam, rzadko tu zagladam. Oczywiscie, laduje sie podczas uzywania nawigacji.

Odpowiedz do tematu