|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Olej do skrzyni automatycznej |
Autor |
Wiadomość |
Eko Driver
Forumowicz
Auto: Pajero 3 ,3,2did
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1 raz Dołączył: 12 Cze 2020 Posty: 34 Skąd: Wodzislaw sl
|
Wysłany: 10-02-2023, 18:01 Olej do skrzyni automatycznej
|
|
|
Witam,czy jest ktoś kto zalał skrzynie Ravenolem i jeżdzi?? Muszę wymienić olej w skrzyni i chce pójść po taniości i zastanawiam sie nad tym olejem..WIem wiem najlepszy oryginał..Ale mnie nie stać..Panowie doradżcie |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24327 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 11-02-2023, 21:27
|
|
|
A czy Castrol Transmax Z też będzie za drogi? - widzę, że kosztuje teraz 60zł/litr (jeszcze do niedawna można było za pół tej ceny ogarnąć)... Ma specyfikacje DiaQueen SPIII, nie wiem jednak co wymaga skrzynia w Pajero. |
|
|
|
 |
Eko Driver
Forumowicz
Auto: Pajero 3 ,3,2did
Pomógł: 1 raz Dołączył: 12 Cze 2020 Posty: 34 Skąd: Wodzislaw sl
|
Wysłany: 12-02-2023, 09:44
|
|
|
Szukam alternatywy nawet 80 zł jest taniej jak oryginał ponad stówe za litr..Ale z drugiej strony też chce żeby samochód pojeżdził trochę.Zdania na temat zamienników są podzielone wiec wolałbym zasugerować sie opinia kogoś kto ma zamiennik i jeżdzi już jakiś czas.. |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24327 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 12-02-2023, 15:21
|
|
|
Generalnie Transmax Z (albo jego tańsza odmiana Transmax E - różni się tylko tym, że Z jest odpowiedni do skrzyń dwusprzęgłowych) była a może i nadal jest, najlepszym zamiennikiem oryginału DiaQueen. Stosowałem ten olej ja, stosowało bardzo wielu użytkowników. Miałem go w kilku Galantach w jednym wciąż jeszcze jeździ, zrobione od wymiany gdy go sprzedawałem rok temu jakieś 70 tkm a naprawdę ładna barwa i brak widocznego zużycia. Jeżeli tylko producent zaleca do tej skrzyni DiaQueen SPIII to śmiało możesz wlać Transmax Z. |
|
|
|
 |
trocin
Nowy Forumowicz
Auto: P3 3.2 DiD '03 long automat
|
Wysłany: 13-02-2023, 22:17
|
|