|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Problem z alarmem, immobilizerem - Lancer CYxA |
Autor |
Wiadomość |
sharky
Forumowicz
Auto: Lancer VIII sedan 1.6 2012 r.
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1 raz Dołączył: 22 Paź 2017 Posty: 103 Skąd: Kalisz
|
|
|
|
 |
comer
Mitsumaniak

Auto: Galant EA6A, Lancer CY8A
|
Wysłany: 20-07-2021, 17:58
|
|
|
Witam, mam problem z alarmem gemini 7624. Otóż nie rozłącza alarmu przy otwieraniu i zaczyna wyć. Zamykanie działa prawidłowo. Proszę o pomoc. |
_________________ :] |
|
|
|
 |
howardo2
Forumowicz
Auto: Lancer 1.8 CVT 2011
|
Wysłany: 05-03-2023, 18:32 Samouzbrojenie alarmu i zamkniecie drzwi
|
|
|
Witam wszystkich.
Mam problem z automatycznym uzbrojeniem alarmu i zaryglowaniem drzwi.
Zdarza się to co kilka dni - po odpaleniu auta (po niedługim czasie) samoczynnie uzbraja się alarm i centralny zamek zamyka drzwi. Aby wysiąść należy najpierw wyłączyć z pilota alarm - inaczej zaczyna wyć.
W warsztacie próbowali to namierzyć ale bez skutku.
Co może być przyczyną opisanej sytuacji ???
pozdr |
|
|
|
 |
remi
Forumowicz
Auto: Lancer VIII 1,8 Pb
Pomógł: 34 razy Dołączył: 28 Wrz 2010 Posty: 810 Skąd: wałbrzych
|
Wysłany: 05-03-2023, 20:04
|
|
|
Nie wiem, nie siedzę w alarmach jakoś ambitnie, ale może krańcówki drzwi podrdzewiały i nie zawsze łączą. Alarm (centralny zamek) po rozbrojeniu, jeżeli nie otrzyma sygnału o otwarciu drzwi (właśnie z krańcówki drzwiowej), to uważa, że został uruchomiony przypadkowo i po około 40 sekundach zamyka drzwi.
Ja mam alarm i z lewej strony na desce w okolicach kolana mam diodę. Dioda zaraz po uzbrojeniu alarmu miga szybko, w tym czasie alarm uzbraja się, potem miga wolniej. Jeżeli masz diodę, to zobacz, jak ona się zachowuje. |
|
|
|
 |
|
|