|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Zakup PIII - automat vs manual |
Autor |
Wiadomość |
dyzioo
Forumowicz Pozdro600
Auto: Pajero II 2.5TD SuperS 1996 3d
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 3 razy Dołączył: 12 Sty 2015 Posty: 132 Skąd: Szczecin
|
Wysłany: 03-07-2023, 02:25 Zakup PIII - automat vs manual
|
|
|
Witam.
Chce sie przesiąść z PII do PIII Zastanawiam sie nad automatem (3.2 diesel - rok okolo 2002-2004). Auto do miasta i na jakies lekkie rajdziki z zona. Bez topienia i błota po klamki.
Troszkę przejrzałem forum i z tego co widzę to wadliwa jest skrzynia biegów w automacie.
Wiele postów było o automacie z przed lat - lata przybyło wiec nie wiem, mam mieszane uczucie.
Co się najczęściej psuje w tych skrzyniach? Jak kosztowny jest remont (taki totalny aby skrzynka była jak nowa)?
Jakie sa plusy dodatnie automatu a jakie sa plusy ujemne automatu?? (pomijam wygodę wachlowania gałka)
W ostateczności kupie manual, ale jakoś nie ciągnie mnie do manuala.
Pozdro |
|
|
|
 |
Lotnik1414
Forumowicz
Auto: Pajero II long 2.8 superselect
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 2 razy Dołączył: 21 Lis 2018 Posty: 204 Skąd: Strzebiń / Gdańsk
|
Wysłany: 05-07-2023, 13:16
|
|
|
Może o plusach i minusach:
+:
-Jazda w korkach i po mieście automatem to bajka
-nie spalisz sprzęgła gdy się zakopujesz (ale możesz uszkodzić skrzynie gdy ja przegrzejesz)
-łatwiej się jeździ:)
-:
-czasem zmieni bieg nie tak jak chcesz
-droższa wymiana oleju i częściej
-więcej możliwości awarii od maniala
-wolniej zmienia biegi |
|
|
|
 |
|
|