|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[3.2 DID] BŁĄD 54 - automat w trybie awaryjnym |
Autor |
Wiadomość |
olafson73
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero III
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 04-05-2023, 15:48 [3.2 DID] BŁĄD 54 - automat w trybie awaryjnym
|
|
|
Cześć Wszystkim,
pojawił się taki problem: skrzynia wskoczyła w tryb awaryjny, tylko 3 bieg do przodu, wsteczny OK. Skanowanie MUT i błąd 54 czyli przekaźnik A/T.
Przekaźnik został sprawdzony, nie on jest przyczyną błędu.
Może Ktoś z Was miał podobny przypadek i podpowie co sprawdzać dalej. Na schemacie jest sporo możliwości a być może jest jakiś skrót przy diagnozie.
Będę wdzięczny.
Pozdrawiam
Mariusz
Pajero III (2003) |
_________________ Przepaści nie przeskoczysz dwoma skokami |
|
|
|
 |
Maciejsfr
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero III 3,2
|
Wysłany: 20-08-2023, 23:42
|
|
|
Cześć podpinam się pod temat.
Skrzynia tylko na 3 biegu, wsteczny działa. Brak możliwości zapięcia napędów, brak ręcznej zmiany biegów. (Nie świeci się zielona lampka od zmiany biegów) Mruga pomarańczowa od reduktora, dodatkowo świeci się SRS.
Pozdrawiam
Maciej |
|
|
|
 |
olafson73
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero III
|
Wysłany: 21-08-2023, 10:43
|
|
|
Cześć, u mnie usterką wg. elektryka była przerwana jakaś wiązka, jednak nie uzyskałem odpowiedzi w którym miejscu. Powiedział mi, że wyglądało to jak mechaniczne przerwanie - co było dla mnie dziwne. Nikt nie dotykał do czasu awarii auta. Wyjeżdżałem z garażu, nastąpiło lekkie szarpnięcie i tryb awaryjny. U mnie napędy były OK, nie mrugał reduktor tylko zielony od skrzyni.
Może pomogłem...
Pozdrawiam
M. |
_________________ Przepaści nie przeskoczysz dwoma skokami |
|
|
|
 |
|
|