PHEV montaż zabezpieczenia przed kradzieżą |
Autor |
Wiadomość |
honda2
Forumowicz
Auto: PHEV 2,0
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 08-09-2023, 22:08 PHEV montaż zabezpieczenia przed kradzieżą
|
|
|
Chciałem zamontować proste zabezpieczenie w aucie oparte na przekaźniku i ukrytym przycisku. W samochodach ze stacyjką na kluczyk nie było problemu ze znalezieniem plusa po zapłonie, a tutaj nie jest tak łatwo. Jest napięcie cały czas na na jednym przewodzie idącym do przycisku zapalania i namierzyłem drugi przy czujniku stopu napięcie pojawia się w momencie naciśnięcia pedału, ale nie o to chodzi. Może ktoś z Was coś podobnego robił i udało mu się namierzyć gdzie można by się wpiáć? |
|
|
|
 |
MiG25
Forumowicz
Auto: Outlander PHEV
|
Wysłany: 09-09-2023, 20:47
|
|
|
A może o to chodzi , bo bez wciśnięcia hamulca przycisk będzie działał ,ale napis zielony READY się nie pojawi , i nie ruszysz. |
|
|
|
 |
Bizi78
Mitsumaniak Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Pomógł: 823 razy Dołączył: 01 Sty 2010 Posty: 21014 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 09-09-2023, 22:34
|
|
|
Poczytaj o immobiliserach CAN. |
_________________ Gość zobacz moją zieloną żabę .
 |
|
|
|
 |
Rander
Forumowicz
Auto: Outlander III PHEV
Pomógł: 10 razy Dołączył: 04 Lis 2011 Posty: 371 Skąd: Dębica & Warszawa i nie tylko ;)
|
Wysłany: 10-09-2023, 19:14 Re: PHEV montaż zabezpieczenia przed kradzieżą
|
|
|
honda2 napisał/a: | Chciałem zamontować proste zabezpieczenie w aucie oparte na przekaźniku i ukrytym przycisku. (...) |
Dużo lepszym zabezpieczeniem jest aktywowanie fabrycznego alarmu z dodatkowym zabezpieczeniem wymagającym pilota w jego dołku. Bez włożonego pilota samochód nie da się uruchomić. |
_________________ Pozdrawiam.
Adam. |
|
|
|
 |
honda2
Forumowicz
Auto: PHEV 2,0
|
Wysłany: 11-09-2023, 07:10
|
|
|
Bizi78 napisał/a: | Poczytaj o immobiliserach CAN. |
Wydaje mi się trochę przekombinowane i do końca nie wiadomo czy działa.
[ Dodano: 11-09-2023, 07:12 ]
Rander napisał/a: | honda2 napisał/a: | Chciałem zamontować proste zabezpieczenie w aucie oparte na przekaźniku i ukrytym przycisku. (...) |
Dużo lepszym zabezpieczeniem jest aktywowanie fabrycznego alarmu z dodatkowym zabezpieczeniem wymagającym pilota w jego dołku. Bez włożonego pilota samochód nie da się uruchomić. |
Co do fabrycznych zabezpieczeń jetem sceptycznie nastawiony bo złodzieje pierwsze co to rozpracowują zabezpieczenie fabryczne samochodu i wiedzą jak je obejść. |
|
|
|
 |
Bizi78
Mitsumaniak Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Pomógł: 823 razy Dołączył: 01 Sty 2010 Posty: 21014 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 11-09-2023, 10:20
|
|
|
honda2 napisał/a: | Wydaje mi się trochę przekombinowane i do końca nie wiadomo czy działa. |
Łatwa instalacja parę kabelków, montujesz gdziekolwiek w aucie, odblokowujesz fonem, pilotem lub kombinacją przycisków w aucie.
Ja wiem czy to przekombinowane . |
_________________ Gość zobacz moją zieloną żabę .
 |
|
|
|
 |
MiG25
Forumowicz
Auto: Outlander PHEV
|
Wysłany: 11-09-2023, 16:26
|
|
|
Immobilajzer CAN to taki co odcina komunikację po CANie z licznikiem ? ( bo tam jest fabryczne immo )? |
|
|
|
 |
|