|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Problem z zapłonem |
Autor |
Wiadomość |
jaa55ss
Nowy Forumowicz
Auto: Sigma
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 28-09-2023, 14:51 Problem z zapłonem
|
|
|
Tył stacyjki dosztukowałem kabelkami od nowej z pajero i odpala elegancko ale problem nadal występuje , auto odpaliło ale znowu alternator nic nie ładował , ( w miejscu gdzie jest przekaźnik od klimy (Bo go nie mam ) zrobiłem zwarcie i alternator zaczą ładować ja niewiem co jest nie tak że takie dziwne rzeczy się dzieją. Przekaźnik dalej się grzeje zarówno ten od sterowania szyb pod maską i ten w kabinie po prawej stronie wie ktoś za co dokładniej one odpowiadają ? |
|
|
|
 |
jacek11
Mitsumaniak Yatsu~eku
Auto: EA2W Żółwik, Outlander CW8W
Pomógł: 122 razy Dołączył: 07 Lis 2007 Posty: 11174 Skąd: Radomsko
|
Wysłany: 28-09-2023, 15:29
|
|
|
Jak bardzo one się grzeją? tak, że nie możesz dotknąć?
Przekaźniki podczas pracy są ciepłe, i to jest naturalne. |
|
 |
jaa55ss
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 28-09-2023, 15:51 nie odpala
|
|
|
gorące trochę brakuje żeby się poparzyć jednak ale żadne inne się tak nie grzeją (mówimy o wyłączonym samochodzie i włączeniu kluczyka na pozycje gotową do zapłonu ) poprostu przekręcasz kluczyk czekasz kilka minut i się nagrzewają |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24321 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 29-09-2023, 08:28
|
|
|
Dział Download i polecam poszukać schematy elektryczne a potem z miernikiem sprawdzać gdzie jest zwarcie. I chcę dodać, że u mnie się przekaźniki nie grzeją, bo tam nie ma takiej możliwości - elektromagnes sterowany jest niskim prądem a element zwierny tylko przewodzi - to jak z każdym kablem elektrycznym, dopóki prąd jest w normie, to się nie nagrzewa... (chyba, że za mały przekrój albo iskrzy).
Przekaźniki są rozbieralne, zajrzyj do środka, oczyść styki, ale wg mnie przyczyną jest gdzieś zwarcie. Masz jakieś LEDy? |
|
|
|
 |
jaa55ss
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 29-09-2023, 17:38 Problem z zapłonem
|
|
|
Z akcesorii to centralny zamek jakiś dokładany mam , lpg i ledy były obrysowe w zderzakach takie małe kółeczka ale tył rozłączony a przód chyba popalony bo nie świeciły od kąd pamiętam |
|
|
|
 |
|
|