|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
PDC - podłączenie zamienników do oryginalnego przycisku |
Autor |
Wiadomość |
Piniu84
Nowy Forumowicz
Auto: ASX 1.6 MIVEC 117KM 2012
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 09-12-2023, 22:15 PDC - podłączenie zamienników do oryginalnego przycisku
|
|
|
Cześć,
Mam ASX bez fabrycznych czujników parkowania. Zazdroszcząc innym Mitsumaniakom, czujniki kupiłem nieoryginalne, a przycisk "SONAR" - fabryczny. O ile nie było problemu z podłączeniem tylnych czujników (załączanie razem ze światłem wstecznym), to zastanawiam się jak podpiąć centralkę od przednich do przycisku PDC. Czy mogę prosić o pomoc?
Kostka fabryczna ma 6 przewodów:
- szary
- brązowy
- fioletowy
- różowy
- czarny
- zielony
Nie wiem od czego one są i na jakiej zasadzie ten przycisk działa. Na próbniku napięcie jest tylko na brązowym przewodzie (mocno świeci) oraz na szarym (lekko świeci żarówka próbnika).
Po wciskaniu przycisku, jego żaróweczka się nie zapala.
Czy macie jakiś pomysł na podpięcie centralki, która ma tylko 2 przewody?
[ Dodano: 27-12-2023, 11:07 ]
Rozumiem, że tematu nikt nie przerabiał... - OK
To może orientujecie się dlaczego oryginalny przycisk nie świeci się po podłączeniu go do fabrycznej kostki? Czy muszę aktywować PDC na kompie? Przypomnę, że mój ASX "zszedł z taśmy" bez czujników.
Z góry dziękuję za odp. |
|
|
|
 |
Bizi78
Mitsumaniak Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 823 razy Dołączył: 01 Sty 2010 Posty: 21010 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 27-12-2023, 11:20
|
|
|
Cytat: | To może orientujecie się dlaczego oryginalny przycisk nie świeci się po podłączeniu go do fabrycznej kostki? |
Sprawdź na kostce czy jest napięcie.
Może trzeba dołożyć jakiś przekaźnik lub jak piszesz aktywować kompem.
Najlepiej skontaktuj się z userem tokyo , on ma elektronikę mitsu w jednym palcu. |
_________________ Gość zobacz moją zieloną żabę .
 |
|
|
|
 |
|
|