|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Wymiana parownika klimatyzacji |
Autor |
Wiadomość |
Fred.X
Forumowicz
Auto: Lancer Sportback + Outlander 3
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 5 razy Dołączył: 15 Paź 2017 Posty: 316 Skąd: Toruń
|
Wysłany: 20-10-2023, 17:47
|
|
|
Do mnie Denso też przyszła z lekkim wgnieceniem i jest szczelna , to nie ma takiego wpływu |
|
|
|
 |
NitaS
Nowy Forumowicz
Auto: OT iii
|
Wysłany: 23-10-2023, 11:37
|
|
|
a podajcie Panowie jakis link do Ali...
Fred.X napisał/a: | Do mnie Denso też przyszła z lekkim wgnieceniem i jest szczelna , to nie ma takiego wpływu |
|
_________________ NitaS |
|
|
|
 |
kotakot
Forumowicz
Auto: był Lancer '07, jest 03 '19
|
Wysłany: 05-12-2023, 21:11
|
|
|
NitaS napisał/a: | Masakra jakas... ja dzisiaj tez dostalem taka diagnoze :/
3 tygodeni temu wymiana chlodnicy, bo tam zdiagnozowana usterka, po 2 tyg znowu nie chlodzilo i para na szybach, wiec szukalismy dalej... na 99% parownik. | a to jest do zrobienia na gwarancji jeśli ktos jeszcze ma czy nie bardzo? U mnie w okolicach wakacji jak korzystałem z klimy też buczało dość mocno przy odpalaniu auta ale się naprawiło samo jak się umówiłem do ASO, problem klasycznie wystraszył się na wieść o wizycie u mechanika więc odwołałem. Od września spokój ale jak się pojawi to chyba muszę działać bo gwarancja tylko kilka miesięcy jeszcze działa o ile mi to zrobią na? |
|
|
|
 |
korobass
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Outlander III 2.0
|
Wysłany: 16-03-2024, 10:20
|
|
|
Podsumowanie mojej naprawy:
Zamowiłem parownik na aliexpress, niestety podzas naprawy okazało się że rury nie pasują, pomimo że precyzowałem jaki dokładnie model. U mnie w oryginalej części, były z tego co pamiętam jedna mniejszej średnicy druga większej, z ali przyszły takie same. Panowie w warsztacie odcieli z oryginalnego parownika i przyspawali do nowego. Naprawę zrobiłem w październiku.
W tym tygodniu niestety odświeżałem temat bo się okazało że coś poskładali nie tak i od strony kierowcy chłodziło, od strony pasażera tylko gorące powietrze leciało, niezależnie od ustawionej temperatury. Więc znowu zrzucanie deski. Koniec końcow zrobili, ale upieszyli tapicerkę porysowali plastiki pobokach i zaważyłem że zatrzaski powyłamywane w niektórych elementach.
Generalnie teraz mam tak, że jak hamuje to mi plastiki w desce trzeszczą. Już mi ręcę opodaja, nie wiem co się dzieje generalnie w usługach, czy ta bylejkość to nowa normalność Czy po prostu ja mam takie szczęście że zawsze tak trafiam i nie mówie tylko o mechanikach, wykończeniówka to osobny temat. |
_________________ Pozdrawiam,
Marek |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24333 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 16-03-2024, 19:52
|
|
|
korobass napisał/a: | nie wiem co się dzieje generalnie w usługach, czy ta bylejkość to nowa normalność | niestety tak - weszło na rynek pracy kolejne pokolenie, którego opisy i podejście do życia znajdziesz łatwo w internecie...
ciężko się do tego przyzwyczaić, dlatego od 20 lat wszystko staram się robić sam...
jak oddałem nowe auto na wymianę oleju to po oddaniu głowica pływała w oleju i syf w całej komorze silnika - na szczęście dzień przed zrobiłem zdjęcia, po tym serwisie dodałem na profil tego ASO na FB z dopiskiem - "znajdź 3 różnice"... długo je czyścili... |
|
|
|
 |
|
|