Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Światła do jazdy dziennej.
Autor Wiadomość
rob__78 
Nowy Forumowicz

Auto: outlander 2,
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 03-01-2023, 16:40   

Witam, w którym miejscu pod maską w outlanderze 2 jest plus po przełączeniu stacyjki w poz 1 ...?, szukałem miernikiem i nie mogłem znaleźć.

Moody 
Forumowicz

Auto: Peugeot 4007 2.2 HDI 156KM
Wysłany: 03-01-2023, 21:52   

U siebie znalazłem w puszce z bezpiecznikami - tej dużej przy aku.
Wziąłem z jakiegoś niewykorzystywanego miejsca dla bezpiecznika.

Matti 
Forumowicz

Auto: outlander intense+ m2008
Wysłany: 20-02-2024, 16:08   

Panowie potrzebuję pomocy ponieważ właśnie spalił się ksenon i musiałem wymienić postanowiłem założyć światła do jazdy dziennej takie w miejsce halogenów

https://pl.aliexpress.com/item/4001027810815.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.46.55071c247cJcJ7&gatewayAdapt=glo2pol

światła już są u mnie teraz potrzebna właśnie pomoc jak je podłączyć?
Są w nich normalnie miejsca na kostki ( to chyba od halogenów) i dwa osobne druciki biały i czerwony gdzie to wpiąć ktoś takie coś montował ma jakiś schemat?

(dodam że mam na sztywno tryb skandynawski włączony chyba trzeba to też jakoś wyłączyć)

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Wysłany: 21-02-2024, 06:54   

Matti napisał/a:
spalił się ksenon i musiałem wymienić postanowiłem założyć światła do jazdy dziennej
wymienia się oba palniki, bo drugi świeci inaczej i zanim spalą się te nowe to już tego auta nie będzie...
największy sens DRL mają przy oświetleniu halogenowym, bo to się wymienia znacznie częściej

Matti 
Forumowicz

Auto: outlander intense+ m2008
Wysłany: 21-02-2024, 15:51   

tak wiem że wymienia się oba chyba już 3 raz wymieniam komplet auto od nowości 2008r ale te do jazdy dziennej w miejsce halogenów już kupiłem więc chciałbym je założyć...

Michal_2045 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Outlander II 2.0 Pb
Wysłany: 25-03-2024, 21:53   

Witam
Mam zamiar w swoim outlanderze dolozyc modul swiatel dziennych zeby swiecily w halogenach przeciwmgielnych. Czy ktos z was juz moze tak zrobil i moze podzielic sie opinia?

Fred.X 
Forumowicz

Auto: Lancer Sportback + Outlander 3
Wysłany: 27-03-2024, 21:14   

Możesz zakupić gotowe halogeny LED z funkcją świateł DRL , i z homologacją ...

Michal_2045 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 28-03-2024, 00:04   

Fred.X napisał/a:
Możesz zakupić gotowe halogeny LED z funkcją świateł DRL , i z homologacją ...

Mozesz powiedziec czy wtedy beda swiecily te halogeny jako dzienne a w razie potrzeby bedzie mozna wlaczyc swiatla przeciwmgielne? Dobrze rozumiem?

Fred.X 
Forumowicz

Auto: Lancer Sportback + Outlander 3
Wysłany: 28-03-2024, 05:47   

Stronę wcześniej wrzucałem zdjęcie jak to wygląda na Lancerze , montaż P&P

[ Dodano: 28-03-2024, 05:50 ]
https://allegro.pl/kategoria/lampy-przednie-i-elementy-lampy-przeciwmgielne-255100?string=einparts

[ Dodano: 28-03-2024, 05:50 ]
https://allegro.pl/oferta/2w1-swiatla-dzienne-okragle-led-halogeny-duolight-8931092592

Michal_2045 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 17-04-2024, 21:32   

Zmiana na takie halogeny to jest duzo drozsza niz dolozenie modulu. Na ta chwile na poczatek mysle nad motulem. Czy ktos z was dolozyl taki modul i moze sie powiedziec opinia czy warto itp?
Czy przy zmianie halogenow na takie typu co kolega podeslal link to trzeba cos zmieniac dokladac w instalacji?

tościk 
Forumowicz

Auto: '20 Yukio 1.2T
Wysłany: 20-04-2024, 07:32   

Michal_2045 napisał/a:
Zmiana na takie halogeny to jest duzo drozsza niz dolozenie modulu. Na ta chwile na poczatek mysle nad motulem. Czy ktos z was dolozyl taki modul i moze sie powiedziec opinia czy warto itp?

Ja mam moduł do dziennych założony już kilka lat i mi się sprawdza. Moduł z Allegro od sprzedawcy w Rokicinach pod Łodzią. Tylko ja podłączałem pod drogowe, ale pod przeciwmgielne też można. Tyle że w razie co żarówkę od drogowych łatwiej wymienić. Podłączenie zrobiłem najbanalniej jak się da, bez cięcia kabli w samochodzie, na podkładkach pod bezpieczniki. Działa bez problemu. Widzę, że dużo aut na takich modułach jeździ.

Edit:
Natomiast gdyby ktoś się o homologację przyczepił i nie uznawał tej, którą producent daje do modułu, bo lampy tez muszą mieć homologację na DRL, to szybko się naprawia usterkę, bo moduł ma własny bezpiecznik. Wyjmujesz go i masz światła jak z fabryki.

Odpowiedz do tematu