|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Jak to jest z tymi mandatami z fotoradaru ??? |
Autor |
Wiadomość |
cns80
Mitsumaniak Forumowa łajza

Auto: Espace 4 2,0T+KawasakiZRX1200S
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 06-06-2007, 15:10
|
|
|
CichyTom napisał/a: | czyli można powiedzieć że swaniak z Volvo Cie wystawił do rodzinnej fotki |
Można powiedzieć że dostał taką samą , ale oni to mają wkalkulowane . |
|
 |
szczeslaw
moderator Łamacz przepisow KRD

Auto: Carisma 1.6 99r
|
Wysłany: 09-06-2007, 02:55
|
|
|
1) Na jakiej podstawie kierują sprawę do sądu, jeżeli postępowanie przeciąga się z ICH winy?
2) Kto płaci za rozprawę?
3) "Domniemanie winy"? A cóż to za wynalazek? Ciekawe, że stosuje się je (albo będzie stosowało) tylko tam, gdzie można wydoić kasę od obywatela. Ale już w przypadku złodzieja, wandala itp. jest "domniemanie niewinności"...
W Brukseli mają ten sam problem - ilość fotek z fotoradarów jest tak duża, że policja nie nadąża. Efekt? Wprowadzono w życie rozporządzenie, zgodnie z którym karać będą tylko kierowców, którzy przekroczyli prędkość chyba powyżej 30km/h. |
_________________ gg: 3254156
Carisma 1.6 99r.
 |
|
|
|
 |
cns80
Mitsumaniak Forumowa łajza

Auto: Espace 4 2,0T+KawasakiZRX1200S
|
Wysłany: 11-06-2007, 11:54
|
|
|
No i po problemie. Przeszkoliłem babcię, ale się troszkę wystraszyła i mam mandat, ale mniejszy . Ja nie pojechałem i okazało się że bardzo dobrze, bo moja morda jest świetnie widoczna na zdjęciu.
Pan policjant 3 razy powtarzał babci że mandat jest ze Straży Miejskiej, ale się bała odmówić, więc zaproponował 1.000 PLN. Babcia powiedziała że nie wie kto wtedy prowadził, jest emerytką i ma małe dochody. Pan policjant bardzo chętnie (chyba nie lubił SM) zaproponował 500 PLN, a potem zszedł do 300 PLN i sprawa się skończyła. Jakoś to przeżyję . |
|
 |
stanik
Mitsumaniak

Auto: Volvo S60 2.4i
|
Wysłany: 11-06-2007, 12:06
|
|
|
to trafila na fajnego policjanta a i pewnie to ze emerytka mialo znaczenie. Mi Pani z SM (bo ona mi wypisywala mandat) powiedziala ze jej stryjek mialby na tym zakrecie powazny wypadek bo przekroczył prędkość dlatego ja powinienem dostac mandat z górnej pułki...
Pozdrawiam |
_________________ #0175/KMM
Carisma 1.8 SOHC 115KM GLX (Pb +LPG)
SPRZEDANA 30.08.2007
AB RH+
Canon 350D + KIT 18-55mm + Sigma 18-200 OS + Canon 50mm 1.8 |
|
|
|
 |
cruck [Usunięty]
|
Wysłany: 14-06-2007, 21:32
|
|
|
Wprawdzie wątek "stary" ale teraz go znalazłem. Kiedyś w "Radiu Z" pan Weiss (tak się to chyba pisze) poruszał ten temat. Zadzwonił do niego człowiek który miał sprawę w sądzie o przekroczenie prędkości. A sprawę miał bo policja nie była w stanie doręczyć mu mandatu w terminie i od razu sprawę skierowała do sądu. Przegrał, dostał WYROK. Chciał się starać o uprawnienia instruktora nauki jazdy ale ........ karany nie może !!! i po ptokach. Jak to możliwe ??!!!
[ Dodano: 14-06-2007, 21:33 ]
aa i dodam że chciał zapłacić uczciwie |
|
|
|
 |
|
|