|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Szarpanie podczas jazdy |
Autor |
Wiadomość |
mildugo
Nowy Forumowicz
Auto: Outlander II 2.0 DI-D 2010r
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 26-08-2021, 13:11
|
|
|
kajos napisał/a: | jak mogl zatrzes silnik ?
to srodek do wtryskow !!!
nie do oleju |
zatarł mu się silnik ale dolewał do oleju.fakt. |
|
|
|
 |
kajos
Forumowicz

Auto: Outlander 2.0 Helmut
Pomógł: 27 razy Dołączył: 09 Mar 2017 Posty: 1090 Skąd: Chodziez
|
Wysłany: 26-08-2021, 19:18
|
|
|
do oleju nigdy nic sie nie dolewa !!!!
jedynie jak chce sie wyczyscic silnik w srodku to zrobic jemu wymiane oleju co 5000km
w oleju sa srodki czyszczace |
_________________ Mam schematy elektryczne do Outlandera II. Jak ktos chce to daj znac |
|
|
|
 |
lukanio
Forumowicz
Auto: outlander 2.0 DiD 2010r
|
Wysłany: 08-01-2023, 19:49
|
|
|
emil_d napisał/a: | nightfly napisał/a: | W sobotę rozebrałem EGR i przepustnicę.
Były strasznie zawalone nagarem (około 0,5 cm w koło), a po otworzeniu puszki przepustnicy wszystko wkoło zostało zabryzgane olejem
Było sporo oleju w elektronice, aż dziwne że działała
Po wyczyszczeniu wszystkiego i złożeniu jest trochę lepiej, ale nie do końca
Jeszcze trochę czuć podszarpywanie przy stałej jeździe z 2000 obr.
Cała robota zajęła mi ok 3-4 godzin, błędów w kompie nie ma żadnych.
Tak więc muszę szukać dalej
Zastanawiam się nad tą pompą paliwa w zbiorniku, czy gdyby było coś nie tak z nią to powinno też szarpać przy przyspieszaniu, wchodzeniu na wysokie obroty kiedy potrzeba najwięcej paliwa, a tego nie ma. |
Sprawdź czy klapa gasząca (przepustnica) działa - niestety w środku są plastikowe tryby, które prawdopodobnie są połamane (w tej puszce z elektroniką).
Miałem podobnie - do tego cały samochód drżał (jak spojrzysz w lusterko to zobacz czy telepie) Po wyczyszczeniu EGR, wymianie przepustnicy i wyjeżdżeniu czyszczącego dodatku do paliwa problemy ustąpiły. |
Nie wiem czy kolega jest jeszcze na forum ale zapytam - jak objawiało Ci się to teleoanie? Czy zwieksza się przy dodaniu gazu? Bo u mnie jest jakby coś niewyważone, mówili że półoś ale na postoju i na luzie przecież nie pracuje. A mam takie drżenie przy 2 tys obrotów że widzę we wstecznym drżące światła samochodów za mną. A poszarpywanie w zakresie 2000-2200 ale tylko w lato. Mechaniory twierdzą że poduszki ok. Naciągneli mnie już na pompę wspomagania, węże od intercoolera i nadal to samo |
|
|
|
 |
czarn@
Nowy Forumowicz czarn@
Auto: Mitsubishi Outlander 2.2 2008r
|
Wysłany: 17-05-2024, 09:27
|
|
|
radzik1 napisał/a: | Czy szarpanie powtarza regularnie tzn. na przykład co 300km? |
jeżeli jest taka sytuacja? związane jest to z wypalaniem dpf? |
|
|
|
 |
|
|