Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Mitsubishi ASX 2.2 DID 4WD 2013 rok automat
Autor Wiadomość
rafal107 
Nowy Forumowicz

Auto: ASX 2.2 DID 150 KM
Kraj/Country: Polska
  Wysłany: 27-08-2024, 20:41   Mitsubishi ASX 2.2 DID 4WD 2013 rok automat

Witam

Zakupiłem ASX 2.2 DID 150 KM 2013 rok automat

Po problemach z DPF kopci i dymy śmierdzącym i bardzo białym dymem co około 600-1000KM ale kij już z tym problem jest teraz poważniejszy. Powróciwszy w sobotę z pracy o 14:00 zostawiłem auto na parkingu i o 16:00 wsiadam a auto włącza wszystko, nawet klimę itd. ale po kilku charakterystycznych piknięciach przy wciśnięciu guzika zapłonu nic się dalej nie dzieje. Nawet nie kręci. Biegi mogę przerzucać na DRIVE czy N, ale silnik nie startuje. Wymieniłem akumulator na nowy warta 720 zł taki jaki książkowo powinien być i dalej nic. Przekaźniki rozrusznika i bezpieczniki sprawdzone. Nie wiem gdzie jest sam rozrusznik. Auto stoi na parkingu pod blokiem i w koło pełno innych aut więc ciężko dostać się od spodu. Nie wiem czy wracając z pracy nie przerzuciłem podczas gaszenia silnika z P na R przypadkiem ale to mi się już coś dziwny scenariusz w głowie tworzy. Chyb szukam na siłę jakiś teorii. Auto ma 110000 przebiegu, nic nie cudowane z tym przebiegiem było (to akurat wiem). Co jeszcze sprawdzić? Jakieś pomysły?

Ogólnie pisałem na forum samochodowym ale wszyscy jednogłośnie polecali mi to forum.

Także wiara w was!!! Dziękuję za każdy wpis i pozdrawiam.

To masz 
Forumowicz

Auto: Outlander III 2012 2.2DID AT
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 27-08-2024, 21:34   

https://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?p=1672452#1672452

[ Dodano: 27-08-2024, 21:35 ]
Powodzenia.

Odpowiedz do tematu