|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Usterka P0017 rozrząd |
Autor |
Wiadomość |
szczypek
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Eclipse Cross
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 17-02-2024, 20:34 Usterka P0017 rozrząd
|
|
|
Eclipse Cross 2018 1.5
Zapaliła mi się żółtka kontrolka chceck Byłem u mechanika sprawdzić co to oznacza to wyświetla się usterka o oznaczeniu P0017 i opis:
- Faza położenia wał korbowy/wałek rozrządu (Wylot)
- nieciągły
Wymieniłem świece ale nic to nie dało. Olej z filtrami też niedawno wymieniony (przejechane 1,5 tys. km). Przy wolnych obrotach czuć co jakiś czas lekki przeskok ale nic nie hałasuje z rozrządu. Dodam że auto trochę stało na zewnątrz bez odpalania. Nie ma dużo najechane bo trochę ponad 50 tys. km. Czy kto miał podobny problem? |
|
|
|
 |
pawel22cross
Nowy Forumowicz
Auto: Eclipse Cross rok 2020
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 02-09-2024, 22:37
|
|
|
witam . mam ten sam problem i po sprawdzeniu wszystkiego zmierzylem kompresje ... pierwszy 8 drugi 4,trzeci 7,5 i czwarty 8 ... wszystko jasne zawory bo mam lpg zalozone....jesli ktos ma pojecie jak zablokowac silnik bo nie ma odpowiednich narzedzi do rozrzadu tzn tylko zestawy ale nie do konkretnego modelu jak moj Eclipswe cross 1.5 163 rok 2020...jesli ktos cos wie o jakims magiku z lubuskiego to bede wdzieczny ... |
|
|
|
 |
|
|