|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Rozkodowany kluczyk? |
Autor |
Wiadomość |
Lord Diamond
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi ASX 2017
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 22-12-2024, 01:58 Rozkodowany kluczyk?
|
|
|
Dzień dobry.
ASX 2017
Kluczyk nie reaguje, nie otwiera, nie zamyka auta, czasem miga dioda na pilocie. Czasami samochód sam się zamyka i otwiera.
Co się stało? Czy kluczyk się rozprogramował?
Tak się zadziało jeszcze przed wymianą baterii bo myślałem, że bateria padła w pilocie.
Wymiana baterii nic nie dała .
Zostaje mi ASO czy jest jakieś rozwiązanie?
Nawet jak zamknę drzwi z kluczyka przez zamek to czasami auto same się otwiera lub zamyka.
Zapasowy kluczyk też nie działa, dioda przy kliknięcie na pilocie raz się zapala przy kliknięciu (czyli prawidłowo) ale drzwi się nie otwierają i nie zamykają.się otwiera. |
|
|
|
|
 |
pitt63
Forumowicz pitt63
Auto: Mitsubishi ASX 1,6 Blue Sky Ed
Pomógł: 19 razy Dołączył: 24 Lut 2020 Posty: 516 Skąd: Gliwice
|
Wysłany: 22-12-2024, 18:22
|
|
|
Jakie błędy pokazuje komputer? Bez tego ani rusz. Najlepiej i najbliżej masz do Tokyo. |
_________________ piotr57 |
|
|
|
 |
Mitsuasx
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi ASX
|
Wysłany: 20-01-2025, 18:11
|
|
|
Dzień Dobry.
Czy udało się rozwiązać problem z kluczykami?
W moim ASX 2017 nie działa kluczyk zapasowy (przyciśnięcie przycisków powoduje zapalenie diody na kluczyku, ale nie reaguje zamek centralny).
Kluczyk podstawowy czasami zawodzi, dlatego chciałem użytkować zapasowy, który wcześniej (rok może dwa lata temu) kilka razy sprawdzałem i działał.
Wymiana baterii nie pomogła, a w serwisie ASO zaliczyłem 3 wizyty i chyba nadal nie mają diagnozy. |
|
|
|
 |
|
|