Immobilizer - sterownik silnika PAJERO II 3.0 |
Autor |
Wiadomość |
sliwka
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Pajero 2 3.0 V6
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 04-08-2024, 21:32 Immobilizer - sterownik silnika PAJERO II 3.0
|
|
|
W moim PAJERO II 3.0 V6 zespół się immobiliser i nie da rady odpalić auta. Podobno rozprogramowal się immo w sterowniku silnika. Chcę to naprawić lub całkiem pozbyć się immo albo nawet wymienić sterownik razem z immo i kluczykiem byle w końcu działał. Kolejny warsztat nie daje rady (3 miesiące walki). Mówią że z tym sterownikiem silnika mają duży problem z którym wcześniej się nie spotkali bo nie umieją tego zaprogramować ani zmienić immo. Rzuciłem temat że może zmienić cały komputer i powiedzieli że musi być o dokładnie tych samych numerach a takiego nigdzie nie idzie dostać.
Miał ktoś może taki problem?
Ktoś coś poradzi? |
|
|
|
 |
2500tci
Nowy Forumowicz
Auto: 2.5TD
|
Wysłany: 28-08-2025, 20:08
|
|
|
Hej,
Jak nie zrobiłeś to się odezwij może bym naprawił
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Rander
Forumowicz
Auto: Outlander III PHEV
Pomógł: 10 razy Dołączył: 04 Lis 2011 Posty: 373 Skąd: Dębica & Warszawa i nie tylko ;)
|
Wysłany: 28-08-2025, 23:32
|
|
|
2500tci napisał/a: | Hej,
Jak nie zrobiłeś to się odezwij może bym naprawił
|
Musiał by być niezłym twardzielem, żeby czekać ponad rok na odpowiedź i nie jeździć autem.
A tak na temat: dużo prościej jest usunąć zawór w pompie wtryskowej, aniżeli walczyć z immo. |
_________________ Pozdrawiam.
Adam. |
|
|
|
 |
2500tci
Nowy Forumowicz
Auto: 2.5TD
|
Wysłany: 29-08-2025, 15:42
|
|
|
Przyczyny niepalenia bywają różne.
Mój brat trzymał auto (Mercedes S klasa) w serwisie 2 lata bo nie odpalało właśnie aż w końcu się za nie sami wzieliśmy. Teorii było multum i pełno też modułów znaleźliśmy w pudłach. |
|
|
|
 |
|