|
Grandis tyrkotanie za schowkiem |
| Autor |
Wiadomość |
mynton
Nowy Forumowicz
Auto: grandis 2.4
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 15-04-2025, 10:58 Grandis tyrkotanie za schowkiem
|
|
|
Witam od jakiegoś czasu po przekręceniu kluczyka o jedną pozycje coś tyrkocze za schowkiem pasażera tam gdzie jest filtr kabinowy.
Dodam że nawiewy i klima wyłączone na desce świecą się tylko kontrolki ,wszystko wyłączone a tam coś ciągle chrobocze.
Co to może być. |
|
|
|
 |
CB4W_00
Forumowicz
Auto: Grandis 2.4+LPG/Colt 1,3+LPG
Pomógł: 4 razy Dołączył: 18 Kwi 2011 Posty: 296 Skąd: Złotoryja
|
Wysłany: 16-04-2025, 21:11
|
|
|
| Może to być serwomotor o sterowania klapą obiegu zewnętrzny/wewnętrzny albo od klapy mieszacza powietrza. |
|
|
|
 |
mynton
Nowy Forumowicz
Auto: grandis 2.4
|
Wysłany: 19-04-2025, 14:26
|
|
|
Takie byly moje podejrzenia, klima i nawiewy dzialają prawidlowo ,ale ten silniczek w ogóle nie cichnie .
Dzięki biore się za wymiane .
Tak dla innych na Ali... koszt 80zł |
|
|
|
 |
grandis20did
Nowy Forumowicz
Auto: Grandis 2.0 did 2006
|
Wysłany: 13-11-2025, 22:48 silniczek sterowania klapą
|
|
|
| mynton napisał/a: | Takie byly moje podejrzenia, klima i nawiewy dzialają prawidlowo ,ale ten silniczek w ogóle nie cichnie .
Dzięki biore się za wymiane .
Tak dla innych na Ali... koszt 80zł |
Mam to samo zaciął mi się na amen i mi grzeje na maxa cały czas ;/ gdzie dostane ten element i czy cała nagrzewnicę muszę wyciągać ? |
|
|
|
 |
Krystian.K
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi outlander
|
Wysłany: 03-12-2025, 11:16
|
|
|
| Witam Witam posiadam mitsubishi outlander 2018 rok po liftingu z automatyczna skrzynia biegów cvt,auto sprowadzone z niemieckiego salonu mitsubishi,zostało oddane w rozliczeniu. Auto ma przejechane 60.000 tys km i od jakiś 2 tygodni zauważyłem ze jak mam na biegu P i przycisnę sprzego/hamulec to ewidentnie słychać takie cykniecie,co wcisnę pedal to słychać cykniecie które nawet jest odczuwalne na kierownicy,czy możecie mi udzielić jakieś rady co to może byc,nie zauważyłem zeby auto jakoś inaczej chodziło czy cos w tym stylu z Góry dziękuję za odp Pozdrawiam Serdecznie |
_________________ KrkSynGienka |
|
|
|
 |
|
|