|
Outuś |
| Autor |
Wiadomość |
apikus
Mitsumaniak

Auto: ASX
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 24 razy Dołączył: 25 Sty 2007 Posty: 1963 Skąd: Staniszów
|
Wysłany: 21-02-2026, 11:26
|
|
|
| jacek11 napisał/a: | | Interesuje mnie kilka rzeczy. Praca wtryskiwaczy, przepływomierza, synchronizacja wałków rozrządu. Mile widziana też możliwość podglądu pracy przepustnicy egr. |
Nie widziałem synchronizacji wałków rozrządu, ale może gdzieś to jest.
Menu jest przeogromne. Nie tylko można podejrzeć parametry , ale tez przeprowadzić adaptacje.
Ciężko jest dodać zdjęcia ekranu tabletu, bo niewiele widać. Jak chcesz to Ci prześlę np. WhatsUp-em. Na priv wyślę Ci numer telefonu. |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2, UU
Pomógł: 654 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24613 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 21-02-2026, 16:47
|
|
|
| ledziu napisał/a: | | Piszesz o nowym aucie ? |
Tak. Kupno używanej sportówki do upalania z napędem na tył to loteria.
Druga możliwość to nowy Golf R - co prawda obecna generacja jest brzydsza od poprzedniej, ale akceptowalna. Ponad 330 KM z napędem na 4 koła daje to samo przyśpieszenie co V8 w Mustangu. A i cena 100k niższa. |
|
|
|
 |
ledziu
Forumowicz
Auto: Toyota/mitsu
|
Wysłany: 21-02-2026, 19:47
|
|
|
| Cytat: | | Tak. Kupno używanej sportówki do upalania z napędem na tył to loteria |
Jak podejdziesz do niej ostrożnie to wygrasz . Ja od lat wygrywam
| Cytat: | | Ponad 330 KM z napędem na 4 koła daje to samo przyśpieszenie co V8 w Mustangu. A i cena 100k niższa. |
Tabelka vs feel z jazdy Napisałem więcej ale to kolegi temat i kasuje |
| |
|
|
|
 |
jacek11
Mitsumaniak Yatsu~eku
Auto: EA2W Żółwik, Outlander CW8W
Pomógł: 122 razy Dołączył: 07 Lis 2007 Posty: 11382 Skąd: Radomsko
|
Wysłany: 21-02-2026, 21:59
|
|
|
| ledziu napisał/a: | | Napisałem więcej ale to kolegi temat i kasuje |
Mnie nie przeszkadzają tego typu treści, tym bardziej, jeśli wnoszą coś w ogół tematu motoryzacji. |
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23690 Skąd: KSSE
|
Wysłany: Wczoraj 11:57
|
|
|
| Krzyzak napisał/a: | | Kupno używanej sportówki do upalania z napędem na tył to loteria. | Emeryturke w pasiakach planujesz? |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
ledziu
Forumowicz
Auto: Toyota/mitsu
|
Wysłany: Dzisiaj 8:14
|
|
|
| jacek11 napisał/a: | | Mnie nie przeszkadzają tego typu treści, tym bardziej, jeśli wnoszą coś w ogół tematu motoryzacji |
Chciałem się odnieść
| Cytat: | | Ponad 330 KM z napędem na 4 koła daje to samo przyśpieszenie co V8 w Mustangu. A i cena 100k niższa. |
Dzięki temu że wszedłem na drogę używek miałem okazję sprawdzić różne rodzaje napędu, różne opcje silnikowe od 1,5t przez wykręcone 2,0t i r6(600km) potem V6 aż po V8 (ośmiolitrowe ) i jedno co łączy te wszystkie opcje to brak łączności tabelki z osiągami a przyjemnością jazdy i niestety bardzo często jest też brak odniesienia realnej jazdy vs tabelka 0-100. |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2, UU
Pomógł: 654 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24613 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: Dzisiaj 10:00
|
|
|
| robertdg napisał/a: | | Emeryturke w pasiakach planujesz? | Nie nie - mam na myśli, że poprzedni właściciel/e zrobili z danego egzemplarza wrak...
ledziu - dlatego na nic się nie nastawiam - przyjdzie wiosna, będzie można jazdę próbną odbyć i się zdecydować
dealer forda niedaleko mnie zamówił 4 auta na sprzedaż i 1 demo - kupno Mustanga tak wygląda, że w danym roku się zgłasza a w następnym odbiera (czasem coś zostaje na placu i można sobie zobaczyć na otomoto) |
|
|
|
 |
|
|