|
1.8 DID DPF wysokie spalanie |
| Autor |
Wiadomość |
krah
Forumowicz
Auto: Outlander III 2.2 did 4wd
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 28-02-2026, 19:24
|
|
|
| Czołem! Ten mut to droga zabawka. Dużo czasu i energi mi zajęło ogarnięcie tańszej alternatywy, ale mieścisz się w 200zl i możesz bardzo dużo zrobić. Jak masz taki przebieg to faktycznie po softwarowym zerowaniu powinno się poprawić od tego zacznij. Co do komputera to ja mam multidiag. |
_________________ Sky |
|
|
|
 |
ciuber
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi ASX
|
Wysłany: 28-02-2026, 19:48
|
|
|
| krah napisał/a: | | Czołem! Ten mut to droga zabawka. Dużo czasu i energi mi zajęło ogarnięcie tańszej alternatywy, ale mieścisz się w 200zl i możesz bardzo dużo zrobić. Jak masz taki przebieg to faktycznie po softwarowym zerowaniu powinno się poprawić od tego zacznij. Co do komputera to ja mam multidiag. |
Polecasz jakiś konkretny model bo widzę, że jest ich sporo a rozpiętość cenowa też spora. |
|
|
|
 |
apikus
Mitsumaniak

Auto: ASX
Pomógł: 24 razy Dołączył: 25 Sty 2007 Posty: 1966 Skąd: Staniszów
|
Wysłany: Wczoraj 8:38
|
|
|
| ciuber napisał/a: | | już wiem że potrzebny jest interfejs MTU III |
MaxiEcu też działa i pewnie inne programy też.
Zapytaj sąsiada czy kasował inspekcje olejowe przy wymianie oleju silnikowego.
A Ty musisz to zrobić na początek.
W trasie wypalanie powinno się odbywać po ok. 400 km. |
|
|
|
 |
ciuber
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi ASX
|
Wysłany: Wczoraj 11:29
|
|
|
| Ostatni serwis w ASO jest wbity w 2018 r., potem serwisował gdzieś u znajomego który najpewniej nie posiadał programu diagnostycznego więc jestem pewien, że inspekcja była kasowana tylko na wyświetlaczu. Nic to muszę podjechać do kogoś żeby to zrobić. Napisałem do Tokyo postaram się z nim umówić na wizytę szczególnie że nie mam daleko do Tarnowskich Gór. |
|
|
|
 |
|
|