Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Kupowane sercem, nie rozumem...
Autor Wiadomość
robertdg 
Mitsumaniak
SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Kraj/Country: Polska
Wysłany: Wczoraj 18:15   

Lexus TX

Owczar napisał/a:
tylny lewy błotnik. Tutaj dylemat czy dać do artysty który zrobi bez szpachli pod lakier czy wymienić. Zdania są podzielone.
Jak PDR ogarnie to nie zastanawialbym sie
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie

Owczar 
Forumowicz

Auto: CLS 450
Wysłany: Wczoraj 18:31   

Tak, TX. Jak zwykle w punkt.

PDR nie ogarnie, ale pdr plus spotter, lyzkowanie moze cynowanie. Fachowcy twierdzą że dadzą radę
Cenowo trochę taniej niż wymiana poszycia plus nowy błotnik. Ale bardziej rochodzi sie o inwazyjność naprawy.

ledziu 
Forumowicz

Auto: Toyota/mitsu
Wysłany: Dzisiaj 8:03   

Owczar napisał/a:
Tak, TX

Myślałem o nim ale wybrałem gx bo jednak więcej klasyki no i V8 :roll:
Owczar napisał/a:
DR nie ogarnie, ale pdr plus spotter, lyzkowanie moze cynowanie. Fachowcy twierdzą że dadzą radę
Cenowo trochę taniej niż wymiana poszycia plus nowy błotnik. Ale bardziej rochodzi sie o inwazyjność naprawy

No niestety jest to dylemat.

Owczar 
Forumowicz

Wysłany: Dzisiaj 8:31   

Starsze GX mi nie leżą z wyglądu.

Lx 2019 chciałem kupić ale raz, ze ceny chore, a dwa jazda tym autem nie dałaby mi przyjemności prowadzenia. To auto typowo terenowe.

V8 fajnie byłoby mieć, albo chociaż v6 - nowy GX bajka ale zacierające się silniki to największa wpadka tego koncernu w historii.
Z drugiej strony, TX500h przyśpiesza lepiej niż ls430. Ma średnicę zawracania jak kompakt i prowadzi się jak RX500h.

robertdg 
Mitsumaniak
SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: Dzisiaj 9:36   

Cytat:
DR nie ogarnie, ale pdr plus spotter, lyzkowanie moze cynowanie. Fachowcy twierdzą że dadzą radę
Cenowo trochę taniej niż wymiana poszycia plus nowy błotnik. Ale bardziej rochodzi sie o inwazyjność naprawy.

Wymiana poszycia wiąże się z odtworzeniem łączeń na krawędziach i prasowanych krawędziach, o ile można to zrobić prawidłowo przy użyciu zgrzewarkę z odpowiednimi materiałami zabezpieczającymi, o tyle łączenie z progiem/słupkiem wykonane choćby za pomocą lutospawanie pozostanie najsłabsza strona naprawy.
Technik PDR czy blacharz pracujący na spoterze, jeżeli podejdzie do wykonania zgodnie ze sztuką to jest w stanie wyciągnąć poszycie uzyskując powierzchnię podkładowa.
Jeżeli panel/poszycie jest uszkodzony przez rozdarcie to już rodzi się dylemat ingerencji w wymianę poszycia
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie

Owczar 
Forumowicz

Wysłany: Dzisiaj 9:48   

No właśnie mam podobne podejście. Odnośnie samej techniki naprawy - zgrzewanie, lutospawanie - to oczywiście tylko to wchodzi w grę w przypadku wymiany. Podobnie robiłem w c5 i po 7 latach nic sie nie dzieje - siostra nim jeździ.

Ale te masy łączące mają teraz coraz większe znaczenie - co sam podkreśla Lexus, opisując sztywność.
Wyrwanie tego tez nie będzie bezinwazyjne.

Tak wygląda błotnik. Tragedii nie ma - mam dwóch gości, którzy twierdzą że zrobią bez szpachli. Jeden wycenia pracę na 4k. Z drugiej strony mam gościa który wymianę poszycia zgodnie z technologią liczy na 4k. Poszycie nowe 2k.

Odpowiedz do tematu