|
Kupowane sercem, nie rozumem... |
| Autor |
Wiadomość |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23694 Skąd: KSSE
|
Wysłany: Wczoraj 18:15
|
|
|
Lexus TX
| Owczar napisał/a: | | tylny lewy błotnik. Tutaj dylemat czy dać do artysty który zrobi bez szpachli pod lakier czy wymienić. Zdania są podzielone. | Jak PDR ogarnie to nie zastanawialbym sie |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
| |
|
|
|
 |
Owczar
Forumowicz
Auto: CLS 450
Pomógł: 282 razy Dołączył: 14 Lip 2008 Posty: 14421 Skąd: Pruszków
|
Wysłany: Wczoraj 18:31
|
|
|
Tak, TX. Jak zwykle w punkt.
PDR nie ogarnie, ale pdr plus spotter, lyzkowanie moze cynowanie. Fachowcy twierdzą że dadzą radę
Cenowo trochę taniej niż wymiana poszycia plus nowy błotnik. Ale bardziej rochodzi sie o inwazyjność naprawy. |
|
|
|
 |
ledziu
Forumowicz
Auto: Toyota/mitsu
|
Wysłany: Dzisiaj 8:03
|
|
|
| Owczar napisał/a: | | Tak, TX |
Myślałem o nim ale wybrałem gx bo jednak więcej klasyki no i V8
| Owczar napisał/a: | DR nie ogarnie, ale pdr plus spotter, lyzkowanie moze cynowanie. Fachowcy twierdzą że dadzą radę
Cenowo trochę taniej niż wymiana poszycia plus nowy błotnik. Ale bardziej rochodzi sie o inwazyjność naprawy |
No niestety jest to dylemat. |
|
|
|
 |
Owczar
Forumowicz
|
Wysłany: Dzisiaj 8:31
|
|
|
Starsze GX mi nie leżą z wyglądu.
Lx 2019 chciałem kupić ale raz, ze ceny chore, a dwa jazda tym autem nie dałaby mi przyjemności prowadzenia. To auto typowo terenowe.
V8 fajnie byłoby mieć, albo chociaż v6 - nowy GX bajka ale zacierające się silniki to największa wpadka tego koncernu w historii.
Z drugiej strony, TX500h przyśpiesza lepiej niż ls430. Ma średnicę zawracania jak kompakt i prowadzi się jak RX500h. |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23694 Skąd: KSSE
|
Wysłany: Dzisiaj 9:36
|
|
|
| Cytat: | DR nie ogarnie, ale pdr plus spotter, lyzkowanie moze cynowanie. Fachowcy twierdzą że dadzą radę
Cenowo trochę taniej niż wymiana poszycia plus nowy błotnik. Ale bardziej rochodzi sie o inwazyjność naprawy. |
Wymiana poszycia wiąże się z odtworzeniem łączeń na krawędziach i prasowanych krawędziach, o ile można to zrobić prawidłowo przy użyciu zgrzewarkę z odpowiednimi materiałami zabezpieczającymi, o tyle łączenie z progiem/słupkiem wykonane choćby za pomocą lutospawanie pozostanie najsłabsza strona naprawy.
Technik PDR czy blacharz pracujący na spoterze, jeżeli podejdzie do wykonania zgodnie ze sztuką to jest w stanie wyciągnąć poszycie uzyskując powierzchnię podkładowa.
Jeżeli panel/poszycie jest uszkodzony przez rozdarcie to już rodzi się dylemat ingerencji w wymianę poszycia |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
Owczar
Forumowicz
|
Wysłany: Dzisiaj 9:48
|
|
|
No właśnie mam podobne podejście. Odnośnie samej techniki naprawy - zgrzewanie, lutospawanie - to oczywiście tylko to wchodzi w grę w przypadku wymiany. Podobnie robiłem w c5 i po 7 latach nic sie nie dzieje - siostra nim jeździ.
Ale te masy łączące mają teraz coraz większe znaczenie - co sam podkreśla Lexus, opisując sztywność.
Wyrwanie tego tez nie będzie bezinwazyjne.
Tak wygląda błotnik. Tragedii nie ma - mam dwóch gości, którzy twierdzą że zrobią bez szpachli. Jeden wycenia pracę na 4k. Z drugiej strony mam gościa który wymianę poszycia zgodnie z technologią liczy na 4k. Poszycie nowe 2k.
 |
|
|
|
 |
|
|