Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Polecane i nie polecane warsztaty w Wielkopolsce
Autor Wiadomość
Saqu 
Mitsumaniak

Auto: Nissan s13, BMW e39
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 10-08-2016, 21:57   

tresorex, robiłeś coś na grudzieńcu? bo przyznam szczerze, że to koło mojego miejsca zamieszkania i jak szukałem pracy to się nad nimi zastanawiałem czy nie poszukać u nich ale opinie na googlach troszkę mnie zniechęciły. Ciekaw jestem ile w tym prawdy.

tresorex 
Mitsumaniak

Auto: Honda Accord
Wysłany: 11-08-2016, 13:10   

Kolega robił zbieżność na Grudzieńcu i zrobili mu dobrze. Ja też chciałem, ale mam tak obniżone auto że bez zdejmowania przedniego zderzaka bym nie wjechał na stanowisko ;) Wtedy mechanik odesłał mnie na Czarnkowską bo tam się wjeżdża z poziomu ulicy :)

Słyszałem, że na Grudzieńcu facet oferował grupony na nabicie klimy i coś oszukiwał, że jest nieszczelność i musi spuścić gaz, naprawić i nabić na nowo ;)

coltjaro 
Mitsumaniak

Auto: colt CJO 1,6 2000r. 90KM
Wysłany: 11-08-2016, 20:24   

Byłem u tego Pana co mi polecił Tresorex - umówiłem się na wizytę "na poczekaniu", czyli nie zostawiałem auta tylko byłem cały czas. Robiłem naprawę opony, wyważanie kół i ustawianie zbieżności. Facet bardzo dokładny, wszystko na spokojnie, z wyczuciem, wiedział co robi i jak robić. Nowoczesny sprzęt komputerowy. Mogłem też - po zapytaniu- zaglądnąć sobie pod samochód (mam ubytki konserwacji podwozia - gdzieś muszę to zrobić póki czas :( Trochę to trwało wszystko, ale mi się nie spieszyło wtedy :-) Na pewno wrócę tam jeszcze z pozostałymi kołami (nowax na Piątkowskiej skopał sprawę :( ) i do ustawienia kąta odchylenia bo to jeszcze trzeba (a osobno płatne :) )
Dostałem szczegółowy ładny wydruk przed i po (również z zakresami norm).

Saqu 
Mitsumaniak

Wysłany: 11-08-2016, 21:00   

to git bo w sumie będę miał lokum nie daleko czarnkowskiej to w razie jakiegoś zawieszenia nie będę miał daleko na geometrię. :)

Czyli coś w tych opiniach na googlach o grudzieńcu jest.

coltjaro 
Mitsumaniak

Auto: colt CJO 1,6 2000r. 90KM
Wysłany: 11-08-2016, 21:40   

Saqu napisał/a:
to git bo w sumie będę miał lokum nie daleko czarnkowskiej to w razie jakiegoś zawieszenia nie będę miał daleko na geometrię. :)

Czyli coś w tych opiniach na googlach o grudzieńcu jest.

Tzn. Ja z grudzienca jestem zadowolony. :) (nie wiem co w googlach bylo)

Saqu 
Mitsumaniak

Wysłany: 05-10-2016, 23:06   

jak by ktoś miał coś do zrobienia przy samochodzie to chętnie się podejmę wyzwania :)

diablovv 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Lancer
Wysłany: 10-07-2019, 18:22   

Potrzebny dobry mechanik z poznania lub Lubonia (okolice) kto rozkmini problem z abs a dokładnie (c2116 napiecie zasilania silniczka pompy ) poleci ktoś coś z góry dzięki.

TobiaszBorkows 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Lancer 9
Wysłany: Wczoraj 16:09   

coltjaro napisał/a:
Byłem u tego Pana co mi polecił Tresorex - umówiłem się na wizytę "na poczekaniu", czyli nie zostawiałem auta tylko byłem cały czas. Robiłem naprawę opony, wyważanie kół i ustawianie zbieżności. Facet bardzo dokładny, wszystko na spokojnie, z wyczuciem, wiedział co robi i jak robić. Nowoczesny sprzęt komputerowy. Dobrze wiedzieć, że są jeszcze tacy fachowcy, bo sam staram się równie skrupulatnie podchodzić do zakupu aut i zawsze sprawdzam historię serwisową Astry korzystając z tej strony żeby mieć pewność, że mechanik nie znajdzie w niej żadnych niespodzianek. Mogłem też - po zapytaniu- zaglądnąć sobie pod samochód (mam ubytki konserwacji podwozia - gdzieś muszę to zrobić póki czas :( Trochę to trwało wszystko, ale mi się nie spieszyło wtedy :-) Na pewno wrócę tam jeszcze z pozostałymi kołami (nowax na Piątkowskiej skopał sprawę :( ) i do ustawienia kąta odchylenia bo to jeszcze trzeba (a osobno płatne :) )
Dostałem szczegółowy ładny wydruk przed i po (również z zakresami norm).

Sam właśnie planuję serwis zawieszenia i kompletnie nie rozumiem, dlaczego tak wiele warsztatów, jak wspomniany przez Ciebie punkt na Piątkowskiej, lekceważy temat wyważania kół, skoro nawet minimalne bicie niszczy łożyska i maglownicę w zastraszającym tempie. Skoro wspomniałeś o tych ubytkach w konserwacji podwozia, to zastanawiam się, czy ten warsztat oferuje też profesjonalne czyszczenie suchym lodem przed nałożeniem nowej warstwy, czy szukasz raczej miejsca, które zajmuje się tylko chemią, bo boję się, że zamalowanie nawet małych ognisk korozji na szybko tylko przyspieszy degradację blachy pod spodem?

Odpowiedz do tematu