Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Urwałem lusterko
Autor Wiadomość
krzys78 
Forumowicz

Auto: Czasem sprzątam ASXa żony
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 27-04-2026, 09:03   Urwałem lusterko

Witam w nowym dziale. Był jeden Colt, następnie żona miała drugiego Colta, ASX'a, a od jakiegoś czasu pod domem stoi Eclipse Cross PHEV. No I niestety wczoraj cofając, urwałem lusterko prawe. Ukreciła się tuleja metalowa w przegubie, a co ciekawe, żadnych innych uszkodzeń. Samej tulei chyba raczej nie dostanę, a więc lustro. No są. Około 1000. No mógłbym zaangażować Auto Casco, ale czy opłaca się to czasowo i ekonomicznie?

pitt63 
Forumowicz
pitt63

Auto: ASX 1,6 Blue Sky Edytion Pb
Wysłany: 27-04-2026, 18:20   

Jeśli chodzi o skorzystanie z autocasco to to się raczej nie opłaca. Ja bym szukał uszkodzonego lusterka i przełożył zepsuty element. Nie kupuj natomiast lusterka od Chińczyka. Ja kupiłem i po tygodniu odesłałem a skończyło się na zakupie nowego oryginału.

krzys78 
Forumowicz

Auto: Czasem sprzątam ASXa żony
Wysłany: Dzisiaj 9:00   

Aktualizacja. Wszystkie uszkodzone lustra na alledrogo mają tą samą przypadlość niestety. Rozebrałem ustrojstwo i co ukazało się mym oczom. Ten niby metal okazał się być plastikiem. Obudowa przekładni silniczka składającego lusterka bedącego jednocześnie mocowaniem lusterka do metalowego elementu przykręconego do drzwi. "Mięsa" mało, by skręcić złamany element razem, więc wpadłem na inny pomysł. Jako, że przez ten element przechodzi wiązka kabli, jest tam otwór okoła fi20, biegnący przez ukręcone elementy, dalem kilkucentymetrową rurkę stalową fi16, przeciąłem wzdłuż i rozgiąlem, żeby załozyc na kabelek. Na końcu kawałek rurki odgiąlem i wywiercilem otwór by móc to skręcić razem, przy przykręcaniu lusterka. Wkładając rurkę w w obudowę silnika nalożylem kleju dwuskładnikowego i jest ok. A nawet lepiej niż fabrycznie ;)

Odpowiedz do tematu