Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Wymiana silnika do składania lusterka, jak najwygodnie?
Autor Wiadomość
mohinder 
Forumowicz

Auto: Outlander PHEV 2016r
Kraj/Country: Ireland
Wysłany: Wczoraj 4:45   Wymiana silnika do składania lusterka, jak najwygodnie?

Miałem mały głupi wypadek na postoju czego efektem jest ułamane lusterko prawe. szukałem całego lusterka i znalazłem ale ceny są chore. Moje jest generalnie sprawne poza tym, że złamane. Zakupiłem inne z uszkodzonym plastikiem tym głównym w którym wszystko się trzyma i chcę z niego przełożyć silnik od składania lusterka do mojego. Jako że moje jest nadal zamontowanie i trzyma się na taśmie, a drugie jeszcze w drodze chciałem zapytać, może ktoś to już robił. Czy w celu przeciągnięcia wszystkich przewodów przez przegub lusterka lepiej je uciąć i połączyć po przeciągnięciu od strony wtyczki, która jest wpinana w drzwiach do instalacji czy może jest możliwość wyciągnięcia wszystkich pinów z wtyczki i włożenie ich ponownie po przeciągnięciu, a może ucinać przy mniejszych wtyczka w lusterku tylko te które są na tyle duże, że nie przejdą przez prowadzenie przewodów?

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2, UU
Kraj/Country: Polska
Wysłany: Wczoraj 10:00   

mohinder napisał/a:
jest możliwość wyciągnięcia wszystkich pinów z wtyczki
tak z doświadczenia to ktoś tę wtyczkę kiedyś założył, zatem piny da się wyjąć - ja bym tak zrobił, kombinował tak długo aż się uda
oczywiście zdjęcie przed koniecznie - na pamięć, co gdzie później wetknąć, bym nie liczył

mohinder 
Forumowicz

Auto: Outlander PHEV 2016r
Kraj/Country: Ireland
Wysłany: Wczoraj 22:12   

Ostatecznie tak chciałem właśnie z tym walczyć. O dziwo lusterko przyszło dzisiaj, dzień przed czasem. Okazało się, że uszkodzenie plastiku dużo gorzej wyglądało na zdjęciach. Jak na razie zostało zamontowane i tylko przełożona ta duża część plastiku w której jest kierunkowskaz. To co przyszło było w innym kolorze. Generalnie wszystko działa tylko kamera ma nieco skrzywiony obraz. Muszę się przyjrzeć czy da się samą kamerę lekko obrócić. Mam nadzieję, że się da i nie będzie trzeba robić żadnej kalibracji. Nie robiłem jeszcze takowej i jakoś nie chce mi się tego uczyć.

Odpowiedz do tematu