|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
| Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
|
Płyn do wspomagania kierownicy |
| Autor |
Wiadomość |
pawll
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Pajero
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: Wczoraj 14:43 Płyn do wspomagania kierownicy
|
|
|
Cześć,
Podpowiedzcie mi proszę, czy trzeba spuszczać płyn z tego małego zbiorniczka wspomagania kierownicy, a jeśli tak, to w jaki sposób?
Właśnie sprawdziłem poziom płynu w moim 3.2 i jest na minimum.
Zastanawiam się, czy lepiej po prostu dolać świeżego płynu do starego zbiorniczka, czy wymienić go całkowicie?
I jakiego płynu powinienem użyć? 3.2 DI-D o mocy 160 km model z 2005 roku.
Dzięki! |
_________________ Mitsubishi Pajero III 3.2 DI-D | 2005 |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2, UU
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 656 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24705 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: Wczoraj 20:52
|
|
|
Najłatwiej go spuścić przez odpięcie węża na maglownicy - czyli przekładnie kierowniczej. Ale tego gumowego, bo tam panuje niskie ciśnienie - potem parę ruchów kierownicą max prawo/lewo i powinna reszta wypłynąć. Wtedy zalać nowy i też ruszać kierownicą prawo/lewo aby odpowietrzyć. Dlatego najlepiej postawić przód auta w górze - wtedy można kręcić kołami bez oporu.
Do przekładni można zalać taki sam płyn jak do skrzyni automatycznej - czyli ATF, może być ten najtańszy czerwony. Np.:
https://allegro.pl/oferta/plyn-do-ukladu-wspomagania-moje-auto-professional-dexron-ii-d-500ml-20-a79-18680815530 |
|
|
|
 |
|
|
|