|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
| Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
|
blad P1099 |
| Autor |
Wiadomość |
gundam
Nowy Forumowicz
Auto: Eclipse Cross PHEV
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: Wczoraj 23:48 blad P1099
|
|
|
Czesc!
Mam Eclipse Cross PHEV z 2022. Od jakiegoś czasu okazyjnie wywala mi błąd P1099 - Generator coil W phase sensor3.
Jest to jedyny błąd który się pojawia, ale skutkuje to pojawianiem się komunikatu "EV Service Required. Stop safely".
Auto jeździ wtedy w takim trybie ochronnym, tylko na prądzie.
Byłem u kilku mechaników i ponoć wiązki i styki ok, a każdy proponuje wymianę czegoś innego.
Juz słyszałem o skrzyni biegów i inwerterze, sterowniku inwertera nikt nie potrafi powiedzieć na 100%.
Może ktoś coś wie / pomoże mi w ustaleniu gdzie ten sensor się znajduje / jak zabrać się do naprawy tego ?
Dziwna sprawa to również ten wyizolowany błąd. Raczej spodziewałbym się jakiś błędów towarzyszących, a tu jeden błąd tak naprawdę blokuje auto.
Dzieki
Dawid |
|
|
|
 |
|
|
|