|
Słabe hamulce w Outlander 3 2019 |
| Autor |
Wiadomość |
jack78
Forumowicz
Auto: Outlander III 2.4 PHEV 2020
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: Wczoraj 14:32 Słabe hamulce w Outlander 3 2019
|
|
|
Cześć ,
jestem pół rocznym posiadaczem Outlandera 3 z 2019/2020 2,4 PHEV
Problemem są hamulce.
Czy to normalne że na suchej drodze nie można zmusić auta do zablokowania kół/włączenia ABS??
Nigdy się mi to jeszcze nie udało na suchej nawierzchni.
mam wrażenie że hamulce w tym aucie sa znacznie słąbsze jak w Lancerze 2014 z którego się przesiadłem.
Ktoś może podpowie czy to norma w tym aucie czy może mój sposób jazdy, czyli głównie hamowanie systemem odzyskiwania jest tego powodem? Myślę ze 90% hamowań wykonuję tylko poprzez system odzyskiwania energii z kół. |

|
|
|
|
 |
MiG25
Forumowicz
Auto: Outlander PHEV
|
Wysłany: Wczoraj 14:48
|
|
|
Na suchej nawierzchni to chyba żadnego auta ( na dobrych oponach) nie zmusisz ,chyba ,że to będą zimowki na rozgrzanym asfalcie....
Ale generalnie ciężar i rekuperacja na pewno robią swoje. |
|
|
|
 |
misiak1988
Nowy Forumowicz unknown
Auto: mitsubishi eclipse 2
|
Wysłany: Dzisiaj 8:24
|
|
|
| Mimo wszystko wydaje mi się, że przy szybkim depnięciu w pedał hamulca, system powinien działać. Taka jego funkcja. Może się wydawać, że raczej nie, ze względu na to, że wielu z nas pewnie hamuje w miarę płynni, nawet mimo mocniejszego wciśnięcia hamulca. Generalnie ja bym myślał o serwisie. |
|
|
|
 |
jack78
Forumowicz
Auto: Outlander III 2.4 PHEV 2020
|
Wysłany: Dzisiaj 10:01
|
|
|
| Wczoraj na śląsku padało. Spróbowałem zablokować koła na mokrej nawierzchni i też się nie udało. Chyba faktycznie trzeba na serwis podjechać. Szczególnie że mam końcówkę gwarancji, więc tym bardziej warto się temu przyjrzeć. |

|
|
|
|
 |
|
|