|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
| Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
|
Klimatyzacja błąd ? |
| Autor |
Wiadomość |
junki
Forumowicz
Auto: Eclipse cross
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1 raz Dołączył: 02 Lis 2020 Posty: 38 Skąd: Trochę od Krakowa i Katowic
|
Wysłany: Dzisiaj 8:56 Klimatyzacja błąd ?
|
|
|
Silnik 1,5L benzyna, automat z 2018r,.
Klimatyzacja działa nie działa, serwis klimy zrobiony rok temu, ilość czynnika OK, czujnik ciśnienia układu pokazuj 0,6-0,7MPa na komputerze. A klima raz działa innym razem nie działa, po kilku włączeniach wyłączeniach z panelu zadziała ale całkowicie losowo, działa długo albo zchłodzi samochód ale już kolejny raz się nie włączy.
Jedyne co zauważyłem na autostradzie powyżej obrotów 2500 zawsze się wyłączała, jak obroty spadły poniżej działała i tak non stop przez 200km, ze 2 razy zdarzyło się jak obroty gwałtownie spadły z 5000 do okolic 3000 to też wracało działanie.
Ktoś coś ? |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2, UU
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 656 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24749 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: Dzisiaj 10:11
|
|
|
| junki napisał/a: | | czujnik ciśnienia układu pokazuj 0,6-0,7MPa na komputerze | jeśli masz tam czynnik R1234a to ciśnienie w temp. 20°C powinno wynosić 6 barów zatem wartość jak najbardziej prawidłowa
ja bym sprawdził czujnik temperatury wewnętrznej i czy jest jakiś dodatkowy zawór na parowniku (oprócz rozprężnego) - taki sterowany elektrycznie, który mógłby coś odcinać (widziałem takie rozwiązania w grupie vag na przykład) |
|
|
|
 |
|
|
|