|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
| Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
|
Elektryczna Fro(n)tera. |
| Autor |
Wiadomość |
joujoujou
Forumowicz łysy i brzydki.

Auto: niebieskie
Kraj/Country: Ireland
Pomógł: 13 razy Dołączył: 29 Kwi 2017 Posty: 3744 Skąd: Skąd: Skąd:
|
Wysłany: Dzisiaj 10:28
|
|
|
^^ Chłopaki, prosiłem przecież o zostawienie spraw ogólnotematycznych do linkowanego wątku i co? I 3 posty pomimo tego wepchane. Aż przykro.
Wracając to właściwego tematu. Pierwszym usprawnieniem były owiewki, drugim kamery. O ile przednia kamera bez problemu zamontowana i podłączona przez piggybacka do bezpiecznika w panelu (swoją drogą to skandal że nie ma w instrukcji diagramu który bezpiecznik do czego), to tylna na szybkiego podpięta była do jednego z gniazd USB przeznaczonych dla pasażerów tylnej kanapy. W mijającym tygodniu zrobiłem to "na porządnie".
Wadą nowych modeli aut jest bezsprzecznie fakt, że użytkownicy niewiele przy nich grzebią (gwarancja) no i niewiele z tego powodu da się w sieci znaleźć, ale się udało wyguglać że panel z owymi gniazdami USB da się bardzo łatwo zdjąć, trzyma się na ośmiu zatrzaskach:
Plan był taki - albo się wpiąć w kable do USB, albo w kable do zapalniczki. Oba te rozwiązania (jak się okazało) wymagałyby wcinania się w przewody, bo wtyczki w obu przypadkach totalnie (dla mnie) nietypowe. Na całe szczęście okazało się że idzie tam sobie całkiem luźna zielona wtyczka (przypuszczam że do sterowania wentylacją dla pasażerów z tyłu), z +12V występującym "po stacyjce". Wtyczka nawet całkiem normalna, także z zachowanych starych wiązek dopasowałem jedną, po drobnych przeróbkach skalpelem pasuje na mocny wcisk:
Na w/w focie widać też dołożone przeze mnie gniazdo zapalniczki z przytaśmowanym adapterem USB i kablem, który pod wykładziną idzie do lewego progu, a stamtąd pod plastikami - do tyłu samochodu.
Kolejne plany (w trakcie realizacji):
1. Komplet zimowych kół.
2. Normalnych rozmiarów koło zapasowe (auto przychodzi w ogóle bez koła).
3. Mocowanie tegoż pod podłogą bagażnika. |
_________________ Pozdr,
jou
Gość, skomentuj froterkę!
Gość, skomentuj Niro EV |
| |
|
|
|
 |
|
|