|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
| Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
|
Wymiana ogniw w bateri trakcyjnej Outlander PHEV 2014 |
| Autor |
Wiadomość |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2, UU
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 656 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24769 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 30-09-2026, 07:24
|
|
|
| MiG25 napisał/a: | | czy będą dodatkowe opłaty np. celne | jeśli chodzi o zakupy z Chin to obecnie są doliczane automatycznie, już podczas zakupu (i tylko do towaru do pewnej ceny - te droższe są zwolnione)
jest to czyste draństwo (bo teraz jeszcze dokładają dodatkowe 2€, czyli razem 5€ za duperelkę) bo w większości Europa za pomocą dwóch bab Merkel i von der Lenin zabiła swój przemysł i te rzeczy nie są tu nawet produkowane... |
|
|
|
 |
MiG25
Forumowicz
Auto: Outlander PHEV
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: Wczoraj 11:08
|
|
|
No i już przy wyciąganiu problem z kablami HV , identycznie jak tu: https://www.youtube.com/shorts/7f9ebu9osmM
I tylko przy tych kablach , co idą do gniazda ChadeMo...
Zrobił się tak silnie biały proszek z aluminium , że nie sposób wyjąć kabla z tego aluminiowego korpusu.
Jeśli auto starcze niż te 5 - 6 lat , to podejrzewam ,że dokładnie to samo się stanie i lepiej tego nie ruszać , ew spróbować wypinać kable od gniazda.
A jak już się to stanie to chyba najprościej uciąć ,zaślepić i nie używać gniazda ChaDeMo.
Ja kupiłem kabel , wygląda jak nówka , ale korpus po oczyszczeniu z białego proszku nie wiem czy będzie szczelny , i czy oring to uszczelni... ( a i ten kabel ,a w zasadzie dwa , są już uszkodzone , i praktycznie wszsystkie na olx,allegro też , dobry kabel toteki , gdzie jest na końcu czarna uszczelka , później jest taka cieniutka blaszka otaczająca aluminiową wtyczkę , jak to wszystko jest osobno , i jeszcze widać taki pomarańczory oring , to to już jest szmelc wg mnie.)
Generalnie ktoś pisał , że najgorszą rzeczą jest to później wszystko uszczelnić...
No i wszystkie te aluminiowe włazy , korpusy są ponadżerane...
Przy okazji ktoś wie , jakim środkiem ten tlenek aluminum najłatwiej usunąć ?
Później to chyba gruba warstwa wazeliny pójdzie . |
| |
|
|
|
 |
|
|
|