Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Pajero IV i jej partnerka rdza
Autor Wiadomość
dabramczuk 
Forumowicz

Auto: Pajero/2011/manual/3.2DID
Kraj/Country: Polska
Wysłany: Wczoraj 12:28   Pajero IV i jej partnerka rdza

witam wszystkich
no i minęły 4 lata jak ostatnio rozwiązywałem tu swoje problemy a raczej problemy mojego Pajero (r.2011). Minęły całkiem spokojnie bez większych problemów ale jak się okazuje problemy się nawarstwiały tylko ja nie byłem ich świadomy. Niestety obecny przegląd zmusił mnie do dokładnej weryfikacji podwozia.
I tak: tarcze kotwiczne słabo, rdza panoszy się wszędzie od skrzyni do tylnego zderzaka, zawieszenie rdzawe ale nie to jest problemem. Bardzo słabo wyglądają oba progi praktycznie na całej długości. Ostrym narzędziem nie odważyłem się ich atakować bo dźwięk jaki wydają wskazuje na ich kruchość. Miejscowo odkryłem kilka tzw naturalnych otworów wentylacyjnych. innymi słowy masakra.
I tu pojawią się burza pytań: czy to opłaca się naprawiać? czy progi są dostępne jako element zastępczy czy blacharz będzie to tworzył wg własnej koncepcji? zapewne będą potrzebne reparaturki nadkoli bo i tam jest czerwono i bąblowo.
Koledzy nie przedłużając bo długo by to opisywać. Czy ktoś miał podobne doświadczenia? Cenne dla mnie będą wszystkie rady i wskazówki. Czy brać się za to czy złomować? ;-(

Odpowiedz do tematu