Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Rejestracja samochodu sprowadzonego w Polsce
Autor Wiadomość
IGNS
[Usunięty]

Wysłany: 14-06-2007, 20:16   

akbi napisał/a:

75 - Książka pojazdu
500 - recycling
165 - tablice rej
... + jakieś drobiazgi chyba jeszcze

i odczekaniu ok 3 tygodni będziesz musiał zgłosić się jeszcze raz po książkę pojazdu oraz "stały" Dowód rejestracyjny.

Czyli wszystko w wydziale komunikacji muszę mieć opłacone dopiero przy odbiorze stałego dowodu rejestracyjnego? Czy to się opłaca też przelewem na konto czy można w okienku w urzędzie?
akbi napisał/a:

hm ... nie bardzo rozumiem, a Umowę K-S masz na siebie czy na członka rodziny??
Bo jeśli na siebie, to wydaje mi się, że tylko na siebie możesz auto zarejestrować.

Umowa jest na członka rodziny a ja figurują na umowie jako współwłaściciel, ale rejestracja będzie tam gdzie jest zameldowany członek rodziny gdyż to od niego jako współwłaściciel będą pochodzić zniżki na ubezpieczenie. Tak musi być. Będę miał taniej bo mi nie przysługują zniżki a wręcz dopłata za wiek poniżej 25 lat. Ale muszę pobiegać zato po oddalonych urzędach.

akbi 
I Love SPEEDway

Auto: Subaru Forester 2.0XT .. 18r
Zaproszone osoby: 65
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 14-06-2007, 20:38   

IGNS napisał/a:
Czyli wszystko w wydziale komunikacji muszę mieć opłacone dopiero przy odbiorze stałego dowodu rejestracyjnego?

W Gdańsku wygląda to tak, że się opłaca na miejscu (w kasie) w momencie "pierwszej wizyty" w Urzędzie Miejskim
IGNS napisał/a:
Umowa jest na członka rodziny a ja figurują na umowie jako współwłaściciel, ale rejestracja będzie tam gdzie jest zameldowany członek rodziny gdyż to od niego jako współwłaściciel będą pochodzić zniżki na ubezpieczenie. Tak musi być. Będę miał taniej bo mi nie przysługują zniżki a wręcz dopłata za wiek poniżej 25 lat.

wszystko jasne

Subaru Legacy 10MY 2.5 GT 2014 IV - 2018 III
Galant EA5W SE '99 2007 IV - 2015 III
Lancer CB4W GLXi '94 2005 XII - 2007 V

IGNS
[Usunięty]

Wysłany: 14-06-2007, 22:10   

Właśnie bo znalazłem coś takiego w necie:

Cytat:
Ostatnim etapem przed udaniem się do wydziału komunikacji w celu rejestracji pojazdu, jest wniesienie opłaty recyklingowej. Opłatę recyklingową wnosi się przelewem na konto Narodowego Funduszu Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej: BGK III Oddział w Warszawie 65 1130 1062 0000 0109 9520 0014, w wysokości 500 zł.

http://wdroge.blogspot.co...20zza%20granicy

Czyli opłata jest potrzebna, ale nie koniecznie uiszcza się ją w urzędzie. Myslicie że mogę już na ten fundusz wpłacić kase?

miczon 
Mitsumaniak

Auto: L 200 '08
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 14-06-2007, 23:31   

IGNS napisał/a:
Czyli opłata jest potrzebna, ale nie koniecznie uiszcza się ją w urzędzie. Myslicie że mogę już na ten fundusz wpłacić kase?

Opłatę recyklingową możesz opłacić gdziekolwiek, nawet z domu przy pomocy neta. Ale najlepiej na poczcie - tam od razu otrzymujesz ostęplowaną kopie polecenia zapłaty, a potwierdzenie przedstawiasz w US. Natomiast opłatę rejestracyjną (tablice, karta poj, dowód rej) uiszczasz w US. Tam sami cię skierują do kasy, po przyjęciu (i zweryfikowaniu) złożonych dokumentów przez ciebie. Bo te pieniązki przechodzą przez Starostwo Powiatowe a nie idą do centrali jak recykling. Tam jeszcze musicz wykupić znaczki skarbowe, bodajże za 6zł za podanie o rejestracje + 0,50zł za każdy załącznik czyli tłumaczenia, przegląd, brif, umowa K-S itd. W sumie w 10zeta sie zamkniesz. Potem tylko oczekujesz, jak napisł Akbi około 3 tygodni na twardy dowód. (Urząd ma na to 30 dni, więc jak masz daleko, to lepiej się upewnij telefonicznie czy przyszedł z W-wy, żebyś niepotrzebnie nie jeździł).
A potem? Potem jeździj, ciesz się Miśkiem i opisz swoje doznania :wink:

IGNS
[Usunięty]

Wysłany: 15-06-2007, 00:42   

mizon napisał/a:

lepiej się upewnij telefonicznie czy przyszedł z W-wy, żebyś niepotrzebnie nie jeździł).

Będzie szło z W-wy do W-Wy ;) więc powinno być szybko

mizon napisał/a:

A potem? Potem jeździj, ciesz się Miśkiem i opisz swoje doznania :wink:

Dzięki, nie omieszkam :wink:

Odpowiedz do tematu