GP Kanady |
Autor |
Wiadomość |
akbi
I Love SPEEDway

Auto: Subaru Forester 2.0XT .. 18r
Zaproszone osoby: 65
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 14-06-2007, 21:03
|
|
|
Cytat: | O 14.00 czasu miejscowego (20.00 w Warszawie) specjalna komisja lekarska Międzynarodowej Federacji Samochodowej (FIA) rozpoczęła w Indianapolis badanie Roberta Kubicy (BMW Sauber). Jego wynik zadecyduje, czy Polak będzie mógł wystąpić w niedzielnym wyścigu Formuły 1 o Grand Prix USA. |
No to jeszcze chwilka i wszystko będzie jasne.
Ja myślę, że Kubica wystartuje w Indianapolis |

Subaru Legacy 10MY 2.5 GT 2014 IV - 2018 III
Galant EA5W SE '99 2007 IV - 2015 III
Lancer CB4W GLXi '94 2005 XII - 2007 V |
|
|
|
 |
Meteo [Usunięty]
|
Wysłany: 14-06-2007, 21:37
|
|
|
Na bank Kubica wystartuje w niedziele i licze na dobry jego wystep |
|
|
|
 |
JCH
Mitsumaniak Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
|
Wysłany: 14-06-2007, 21:49
|
|
|
Jednak nie wystartuje. |
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"
MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650
 |
|
|
|
 |
Meteo [Usunięty]
|
Wysłany: 14-06-2007, 21:53
|
|
|
JCH napisał/a: | Jednak nie wystartuje. |
Skad ten news ? podali juz wyniki badan ? |
|
|
|
 |
Chooper
Mitsumaniak

Auto: MZR 2.0 DOHC
Zaproszone osoby: 3
|
Wysłany: 14-06-2007, 21:56
|
|
|
Cytat: | Robert Kubica nie wystartuje w Grand Prix USA, kolejnej eliminacji mistrzostw świata Formuły 1. Decyzja o tym, że Polak nie weźmie udziału w wyścigu została podjęta po badaniach, którym Polak poddany został w Indianapolis - poinformowała telewizja TVN24.
Kubicę na torze w Indianapolis zastąpi kierowca testowy BMW-Sauber, Niemiec Sebastian Vettel.
- Jestem w stu procentach zdrowy, czuję się bardzo dobrze i mam nadzieję, że dostanę od ekipy medycznej zielone światło do startu w niedzielnym wyścigu o Grand Prix USA - powiedział przed badaniami na konferencji prasowej w Indianapolis Robert Kubica.
W ubiegłą niedzielę podczas wyścigu Formuły 1 o Grand Prix Kanady na torze Gillesa Villeneuve'a w Montrealu Kubica miał koszmarnie wyglądający wypadek. Na 27. okrążeniu Polak stracił panowanie nad bolidem w wyniku zetknięcia przednich skrzydeł z tylnym kołem Toyoty prowadzonej przez Włocha Jarno Trulliego. Nie zmieścił się w zakręcie, po czym z olbrzymią prędkością (blisko 300 km/h!) uderzył w ścianę, przekoziołkował i zatrzymał się na przeciwległej bandzie. Z bolidu BMW Sauber został jedynie kokpit, a w nim unieruchomiony Kubica. Sytuacja wyglądała dramatycznie, ale Polak wyszedł z kraksy bez szwanku!
Po czwartkowych badaniach okazało się jednak, że nie może wystartować w następnym wyścigu - Grand Prix USA na torze w Indianapolis. |
podał onet |
_________________ MZR 2.0 DOHC (2005) LF-DE 110 KW
Mini Cooper R55s - 1.6T - 120 KW |
|
|
|
 |
JCH

|
Wysłany: 14-06-2007, 21:58
|
|
|
Meteo napisał/a: | Skad ten news ? podali juz wyniki badan ? | Dzwonili do mnie z FIA
Nie, nie ... Gazeta.pl chwali się tym newsem - ale szczegółów brak. Wg mnie to dobrze. 2 tygodnie przerwy się przyda. Na spokojnie rundka bolidem po znanym torze, być może w Herez (?). A potem już ogień |
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"
 |
|
|
|
 |
Meteo [Usunięty]
|
Wysłany: 14-06-2007, 21:59
|
|
|
Z jednej strony dobrze ze nie wystartuje bo potrzeba mu troche czasu na otrzasniecie z tego wypadku i na to zeby jego bilid byl dobrze dopracowany a z drugiej strony pozostaje nie dosyt ze w niedziele nie bedzie sie ogladalo Polaka w akcji |
|
|
|
 |
szczeslaw
moderator Łamacz przepisow KRD

Auto: Carisma 1.6 99r
|
Wysłany: 14-06-2007, 22:35
|
|
|
Najśmieszniejsze jest to, że decyzję podjęli POMIMO zaliczonych testów.
To po co do jasnej anielki, robili te testy, skoro wiedzieli, że go nie puszczą?
Mi się znów czarnowidztwo włącza
"BMW will review the situation ahead of the French GP on July 1, but Kubica is expected to return to the cockpit provided he passes further medical checks at Magny-Cours."
Cytat za ITV: http://www.itv-f1.com/New...spx?PO_ID=39621
Pogrubienie moje |
_________________ gg: 3254156
Carisma 1.6 99r.
 |
|
|
|
 |
Simones [Usunięty]
|
Wysłany: 14-06-2007, 23:32
|
|
|
az normalnie dola wylapalem. Lekarze poprostu pomysleli o sobie - to proste i mozna bylo sie w sumie tego spodziewac, gdyby cos sie stalo Robertowi w USA straciliby duzo, nawet gdyby byl to wypadek nie z jego winy. Fakt, ze Robert tez moglby stracic jeszcze wiecej, tu jednak trudno prorokowac czy straci wiecej nie jadac czy jadac. Teraz sporo zalezec bedzie od Vettela... |
|
|
|
 |
dm17 [Usunięty]
|
Wysłany: 14-06-2007, 23:33
|
|
|
szczeslaw napisał/a: | To po co do jasnej anielki, robili te testy, skoro wiedzieli, że go nie puszczą? |
Prosze admina o interwencje - Szczęsław przeklina |
|
|
|
 |
Simones [Usunięty]
|
Wysłany: 14-06-2007, 23:37
|
|
|
dm17 napisał/a: | Prosze admina o interwencje - Szczęsław przeklina |
a dm17 OT |
|
|
|
 |
JCH

|
Wysłany: 15-06-2007, 09:08
|
|
|
Nie bądźcie tacy w gorącej wodzie kąpani. On ma być przez 10 lat na topie a nie w tym roku zdobyć tytuł!
Niech się Vettel przejedzie, wybada to nowe auto. Zobaczymy jak sobie poradzi |
 |
|
|
|
 |
|