Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
GP Kanady
Autor Wiadomość
akbi 
I Love SPEEDway

Auto: Subaru Forester 2.0XT .. 18r
Zaproszone osoby: 65
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 14-06-2007, 21:03   

Cytat:
O 14.00 czasu miejscowego (20.00 w Warszawie) specjalna komisja lekarska Międzynarodowej Federacji Samochodowej (FIA) rozpoczęła w Indianapolis badanie Roberta Kubicy (BMW Sauber). Jego wynik zadecyduje, czy Polak będzie mógł wystąpić w niedzielnym wyścigu Formuły 1 o Grand Prix USA.

No to jeszcze chwilka i wszystko będzie jasne.
Ja myślę, że Kubica wystartuje w Indianapolis

Subaru Legacy 10MY 2.5 GT 2014 IV - 2018 III
Galant EA5W SE '99 2007 IV - 2015 III
Lancer CB4W GLXi '94 2005 XII - 2007 V

Meteo
[Usunięty]

Wysłany: 14-06-2007, 21:37   

Na bank Kubica wystartuje w niedziele i licze na dobry jego wystep :wink:

JCH 
Mitsumaniak
Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Wysłany: 14-06-2007, 21:49   

Jednak nie wystartuje.

MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650

Meteo
[Usunięty]

Wysłany: 14-06-2007, 21:53   

JCH napisał/a:
Jednak nie wystartuje.

Skad ten news ? podali juz wyniki badan ?

Chooper 
Mitsumaniak

Auto: MZR 2.0 DOHC
Zaproszone osoby: 3
Wysłany: 14-06-2007, 21:56   

Cytat:
Robert Kubica nie wystartuje w Grand Prix USA, kolejnej eliminacji mistrzostw świata Formuły 1. Decyzja o tym, że Polak nie weźmie udziału w wyścigu została podjęta po badaniach, którym Polak poddany został w Indianapolis - poinformowała telewizja TVN24.
Kubicę na torze w Indianapolis zastąpi kierowca testowy BMW-Sauber, Niemiec Sebastian Vettel.

- Jestem w stu procentach zdrowy, czuję się bardzo dobrze i mam nadzieję, że dostanę od ekipy medycznej zielone światło do startu w niedzielnym wyścigu o Grand Prix USA - powiedział przed badaniami na konferencji prasowej w Indianapolis Robert Kubica.

W ubiegłą niedzielę podczas wyścigu Formuły 1 o Grand Prix Kanady na torze Gillesa Villeneuve'a w Montrealu Kubica miał koszmarnie wyglądający wypadek. Na 27. okrążeniu Polak stracił panowanie nad bolidem w wyniku zetknięcia przednich skrzydeł z tylnym kołem Toyoty prowadzonej przez Włocha Jarno Trulliego. Nie zmieścił się w zakręcie, po czym z olbrzymią prędkością (blisko 300 km/h!) uderzył w ścianę, przekoziołkował i zatrzymał się na przeciwległej bandzie. Z bolidu BMW Sauber został jedynie kokpit, a w nim unieruchomiony Kubica. Sytuacja wyglądała dramatycznie, ale Polak wyszedł z kraksy bez szwanku!

Po czwartkowych badaniach okazało się jednak, że nie może wystartować w następnym wyścigu - Grand Prix USA na torze w Indianapolis.

podał onet

JCH 
Mitsumaniak
Forumowa Opozycja

Wysłany: 14-06-2007, 21:58   

Meteo napisał/a:
Skad ten news ? podali juz wyniki badan ?
Dzwonili do mnie z FIA ;)
Nie, nie ... :) Gazeta.pl chwali się tym newsem - ale szczegółów brak. Wg mnie to dobrze. 2 tygodnie przerwy się przyda. Na spokojnie rundka bolidem po znanym torze, być może w Herez (?). A potem już ogień :)

Meteo
[Usunięty]

Wysłany: 14-06-2007, 21:59   

Z jednej strony dobrze ze nie wystartuje bo potrzeba mu troche czasu na otrzasniecie z tego wypadku i na to zeby jego bilid byl dobrze dopracowany a z drugiej strony pozostaje nie dosyt ze w niedziele nie bedzie sie ogladalo Polaka w akcji :evil:

szczeslaw 
moderator
Łamacz przepisow KRD

Auto: Carisma 1.6 99r
Wysłany: 14-06-2007, 22:35   

Najśmieszniejsze jest to, że decyzję podjęli POMIMO zaliczonych testów.
To po co do jasnej anielki, robili te testy, skoro wiedzieli, że go nie puszczą?

Mi się znów czarnowidztwo włącza ;)
"BMW will review the situation ahead of the French GP on July 1, but Kubica is expected to return to the cockpit provided he passes further medical checks at Magny-Cours."
Cytat za ITV: http://www.itv-f1.com/New...spx?PO_ID=39621
Pogrubienie moje :)

Simones
[Usunięty]

Wysłany: 14-06-2007, 23:32   

az normalnie dola wylapalem. Lekarze poprostu pomysleli o sobie - to proste i mozna bylo sie w sumie tego spodziewac, gdyby cos sie stalo Robertowi w USA straciliby duzo, nawet gdyby byl to wypadek nie z jego winy. Fakt, ze Robert tez moglby stracic jeszcze wiecej, tu jednak trudno prorokowac czy straci wiecej nie jadac czy jadac. Teraz sporo zalezec bedzie od Vettela... :(

dm17
[Usunięty]

Wysłany: 14-06-2007, 23:33   

szczeslaw napisał/a:
To po co do jasnej anielki, robili te testy, skoro wiedzieli, że go nie puszczą?

Prosze admina o interwencje - Szczęsław przeklina :badgrin: :badgrin: :badgrin: :P

Simones
[Usunięty]

Wysłany: 14-06-2007, 23:37   

dm17 napisał/a:
Prosze admina o interwencje - Szczęsław przeklina :badgrin: :badgrin: :badgrin: :P

a dm17 OT :twisted:

JCH 
Mitsumaniak
Forumowa Opozycja

Wysłany: 15-06-2007, 09:08   

Nie bądźcie tacy w gorącej wodzie kąpani. On ma być przez 10 lat na topie a nie w tym roku zdobyć tytuł!
Niech się Vettel przejedzie, wybada to nowe auto. Zobaczymy jak sobie poradzi :lol: :roll:

Odpowiedz do tematu