Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Dogrywanie utworów mp3 na płytę
Autor Wiadomość
Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 18-06-2007, 22:07   Dogrywanie utworów mp3 na płytę

Jak w temacie. Koleś mi wpiera, że on nagrywając płytę z mp3-kami zostawia sobie na niej trochę miejsca, za jakiś czas jak ma nowe utwory odpala Nero i dogrywa sobie nowe. Moje pytanie brzmi: czy to jest możliwe? Na zwykłej płycie CD-R? Czy na CD-RW? Ale czy radio samochodowe odtwarza CD-RW? Nie mogę się go teraz zapytać bo wyjechał. On ma radyjko mp3 Pioneer takiej niższej klasy, że tak powiem.

saphire 
Mitsumaniak
daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Wysłany: 18-06-2007, 22:18   

Wielosesyjna płyta pozwala na max 16 sesji na płytce więc jeśli jego grajek obsługuje sesje to jasna sprawa że mu będzie chodzić. I nie mówimy tu o CD-RW czy pakietówce ale o zwykłym CD-R nagranym z kilkoma sesjami.

CichyTom
[Usunięty]

Wysłany: 18-06-2007, 23:01   

Hugo napisał/a:
Ale czy radio samochodowe odtwarza CD-RW?

słyszałem kiedyś o takiej stacji radiowej Co Dziennie - Radio Wasze. Moje radio odbierało, ale ja mam soniaka wysokiej klasy bo nad schowkiem :lol:

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Wysłany: 19-06-2007, 00:01   

saphire napisał/a:
Wielosesyjna płyta pozwala na max 16 sesji na płytce więc jeśli jego grajek obsługuje sesje to jasna sprawa że mu będzie chodzić. I nie mówimy tu o CD-RW czy pakietówce ale o zwykłym CD-R nagranym z kilkoma sesjami.
Zaraz zaraz:
Otwieram Nero i wyskakuje okno New Compilation, następnie zakładka Multisession i mam taki wybór: Start Multisession disc, Continue Multissesion disc i No Multissesion. . Wybieram Continue Multissesion disc i robię Refresh płytki i dorzucam utwory, tak? Czy w ogóle o to chodzi?

[ Dodano: 19-06-2007, 00:03 ]
Wcześniej nagrywałem tą płytę w trybie No multissesion i czy teraz mogę do niej dograć utwory? Nie mogę teraz sprawdzić, bo nie mam płytki przy sobie.

karolgt 
moderator

Auto: Lexus GS430 V8
Wysłany: 19-06-2007, 01:33   

Hugo napisał/a:
Zaraz zaraz:
Otwieram Nero i wyskakuje okno New Compilation, następnie zakładka Multisession i mam taki wybór: Start Multisession disc, Continue Multissesion disc i No Multissesion. . Wybieram Continue Multissesion disc i robię Refresh płytki i dorzucam utwory, tak? Czy w ogóle o to chodzi?

Wcześniej nagrywałem tą płytę w trybie No multissesion i czy teraz mogę do niej dograć utwory? Nie mogę teraz sprawdzić, bo nie mam płytki przy sobie.

nagrywanie na cd (i dvd) polega na otwarciu tzn sesji. Sesje sie otwiera na poczatku nagrywania i zamyka na koncu nagrywania. Jesli nagrywasz plyte na No multissesion to program otwiera Ci sesje na poczatku i potem konczy ja na koncu plyty (w sumie nie wiem czy fizycznie koncu plyty,ale chyba nie). To jest jednoczesnie informacja dla "pozniejszego nagrywania" ze taka plyta jest juz calkowicie zamknieta.

jesli nagrywasz plyte jako Multissesion to wtedy program otwiera sesje, nagrywa, zamyka sesje (zaraz za skonczonymi danymi). Reszte miejsca pozostawia pusta, dlatego do takiej plyty mozna dogrywac. Ilosc sesji jest jakos tam ograniczona, pewnie tez przez miejsce, gdyz kazde otwarcie-zamkniecie pozera kilka MB.

jak masz nowa plyte, to musisz dac "Start Multisession" (pisze ogolnie, nie wiem jak jest dokladnie w Nero), a potem przy dogrywaniu dajesz "Continue Multisession".

oczywiscie zdaza sie ze jakis tam czytnik czyta tylko pierwsza lub ostatnia nagrana sesje, ale to juz sa raczej zadkie przypadki i glownie ze starym sprzetem.

chyba tyle :)

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Wysłany: 20-06-2007, 20:14   

Udało się. Jeszcze raz dzięki.

Odpowiedz do tematu