Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Adaho_krak
26-06-2008, 19:48
Problem z zamkiem centralnym + trochę nie na temat.
Autor Wiadomość
miszozon
[Usunięty]

Wysłany: 08-05-2007, 23:32   Problem z zamkiem centralnym + trochę nie na temat.

Witam.
Dzisiaj byłem zmuszony wyciąć autoalarm, bo zaczął mi wariować i mam problem z zamkiem centralnym. W związku z tym mam kilka pytań:

Gdzie się znajduje sterownik od zamka. Wybebeszyłem całą elektronikę pod kokpitem ale pewnie przeoczyłem, bo nie wiem jak dokładnie wygląda.

W drzwiach od zamka są kabelki: biały, brązowy, niebieski, zielony i żółty. Nie wiem dlaczego ale biały z brązowym były połączone na przemian w drzwiach, a żółty przy samym elemencie wysyłającym impuls jest przylutowany do czarnego (czarny wchodzi do elementu).

Ogólnie pod kierownicą mam 5 wolnych kabelków: żółty, brązowy, niebieski, zielony i biały.

Dzięki za info co trzeba z tym zrobić.

[ Dodano: 09-05-2007, 18:39 ]
Dzisiaj trochę poszukałem i lipa. Za cholere nie mogę znaleźć tego sterownika od zamka. Już mi chodzą po myśli, że może mątujacy alarm tak był przekonany do niego że pozbył sie sterownika.

Przeczytałem na jednym z postów, że znajduje się on pod lewym kolanem i jest czerwony.
Czy może tutaj , a może tutaj jest zamontowany, a może gdzieś luzem wisi?

Jak pewnie zauważyliście mam trochę wyciętego plastiku pod kokpitem. Oto jest powód. W tapicerce na drzwiach nawet nie mam wycietego miejsca na głośnik, ba nawet mam tam zamontowana kieszonkę. Więc postanowiłem tego nie ruszać i tak sobie poradziłem. Po załorzeniu panela pod kierownicą nic nie widać.
Ogólnie gra nieźle. Jeśli czyta to jakiś technomaniak to sie pewnie śmieje..., a ja z Niego.
Moim zdaniem nie sztuką jest zapakować do bagażnika 1000W tube. Audio musi grać czysto i dynamicznie. Nawet małe głośniczki zapakowane do solidnej, drewnianej obudowy mogą grać poprawnie. Basu < 60 Hz z tego nie bedzie ale to inna sprawa.
Syczki zapakowałem w słupek i na własnm patencie zamaskowałem (wycięty krążek + szara pończocga). Tak to wygląda. Na razie nie mam kasy na dalszą rozbudowę ale na pewno w przyszłości będzie.
Jak widać lusterka mam od Poldka bo mieszkam na takiej ulicy, że mi z 5 razy już pourywali.

Na koniec proszę Was o pomoc w sprawie tego zamka. Jak sie okaże, że nie mam sterownika to może ktoś z Was ma niepotrzebny do sprzedania, a może są jakieś tanie zamienniki?

Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez miszozon 09-05-2007, 18:59, w całości zmieniany 1 raz  

ewanita
[Usunięty]

Wysłany: 09-05-2007, 18:57   centralny zamek

witam czy ty aby masz centralny fabryczny?

miszozon
[Usunięty]

Wysłany: 09-05-2007, 19:03   

Hmmm no fakt, że od razu uznałem go za fabryczny ale może być to błąd. Tym bardziej, że jest to jedyna elektroniczna rzecz poza radiem. No kieeedyś miał jeszcze podobno elektryczne lusterka. Ale trzeba też brać poprawke na to, że jest to składak.
Kabelki od zamka nie są pomalowane w srebrne kropeczki jak na reszcie instalacji więc ....

[ Dodano: 10-05-2007, 16:15 ]
... więc zamek rzeczywiście nie był fabryczny. Poleciałem po całości i razem z alarmem wyciąłem sterownik. Dzisiaj poskładałem do kupy i działa jak należy.

Co do audio to może ktoś instalował głośniki z tyłu w MSR. Fabrycznie nie ma miejsca więc trzeba jakiś domowy patent zastosować.

slo_mo
[Usunięty]

Wysłany: 22-06-2007, 09:42   

Z tyłu nie ma miejsca na głośniki - od biedy można by było coś wymyśleć, ale pasowało by zlecić to jakiejś firmie bo w garażu raczej sam cudów nie zdziałasz...
Jak się uprzesz to masz duży bagażnik żeby wstawić do niego jakiegoś suba + głośniki.
MSR w założeniu był autem rekraacyjno-rodzinnym i głośniki z tyłu przy takim projekcie były zbędne.

Odpowiedz do tematu