|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[ALL] Części jakich firm kupować do Miśków |
Autor |
Wiadomość |
kamilkkk [Usunięty]
|
Wysłany: 18-06-2007, 09:12 [ALL] Części jakich firm kupować do Miśków
|
|
|
Witam mam pytanko co do części do colta CJO. Powiedzcie mi jakiej firmy najlepiej kupować części tzn. klocki, tarcze, łożyska kół tuleje itp. Najlepszy stosunek jakości do ceny. I jakiej firmy części unikać?
Dzieki |
Ostatnio zmieniony przez 15-09-2007, 14:11, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21954 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 18-06-2007, 09:22
|
|
|
kamilkkk napisał/a: | klocki, tarcze | Poszukaj na forum, a znajdziesz odpowiedź. kamilkkk napisał/a: | łożyska kół | Firma Koyo (takie też są oryginały). kamilkkk napisał/a: | tuleje | Jeśli chodzi Ci o tuleje wahaczy to polecam chociażby NOK lub pytaj w serwisie. Już masz wybite tuleje w zawieszeniu? Dziwne. kamilkkk napisał/a: | I jakiej firmy części unikać? | Strzeż się jak ognia części z JC. To jest co prawda dystrybutor a nie producent, więc czasami kupisz dobrej jakości część a będzie na niej naklejka "wg katalogu JC". Wtedy OK. Poza tym z JC można kupić np. filtr powietrza i nic więcej. Pamiętaj o tym, że jakąkolwiek część zawieszenia założysz z JC to nie wytrzyma dłużej niż pół roku. I absolutnie żadnych uszczelek nie kupuj z JC. Jeśli sprzedawca w sklepie będzie Ci wpierał, że jakaś część jest oferowana tylko przez JC to po prostu idź do innego sklepu (spotkałem się z takimi przypadkami). Ogólna zasada: nie kupujemy z JC żadnej części zawierającej gumę. |
|
|
|
 |
kamilkkk [Usunięty]
|
Wysłany: 18-06-2007, 09:59
|
|
|
Dzięki wielkie. Co do tulej to nie mam wybitych ale pytam żeby wiedzieć i żeby być zorientowanym JC - NIE!!! Zapamiętam |
|
|
|
 |
gregorbu [Usunięty]
|
Wysłany: 18-06-2007, 10:04
|
|
|
Hugo napisał/a: | Ogólna zasada: nie kupujemy z JC żadnej części zawierającej gumę. | Małe sprostowanie: nie kupujemy części gumowych firmowanych przez JC, tzn. w pudełkach JC. Części w oryginalnych pudełkach uznanych producentów (MitsubOshi, 555, Conti...) kupujemy bez obaw. |
|
|
|
 |
kamilkkk [Usunięty]
|
Wysłany: 18-06-2007, 10:12
|
|
|
Do zawieszenia coś kupić musze bo stuka ale jeszcze nie wiem co to jest. Napisałem o tym posta wczoraj w warsztacie ale narazie nic Pojade na diagnostyke moze coś znajdą i wtedy się odezwe jeszcze raz co do firmy |
|
|
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21954 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 18-06-2007, 10:38
|
|
|
gregorbu napisał/a: | Małe sprostowanie: nie kupujemy części gumowych firmowanych przez JC, tzn. w pudełkach JC. Części w oryginalnych pudełkach uznanych producentów (MitsubOshi, 555, Conti...) kupujemy bez obaw. | Tak masz rację. Nieprecyzyjnie się wyraziłem, bo przecież JC ma skatalogowane chyba wszystkie dobre zamienniki. |
|
|
|
 |
kamilkkk [Usunięty]
|
Wysłany: 19-06-2007, 08:58
|
|
|
a jak z kupowaniem części na allegro? Brał ktoś kiedyś? |
|
|
|
 |
gregorbu [Usunięty]
|
Wysłany: 19-06-2007, 10:11
|
|
|
kamilkkk napisał/a: | a jak z kupowaniem części na allegro? Brał ktoś kiedyś? | Jeśli to będą sprawdzone części (czyt. sprawdzonych producentów, polecanych na forum), możesz śmiało kupować. Grunt, żeby nie kupować badziewia, bo tanie. |
|
|
|
 |
customGTI [Usunięty]
|
Wysłany: 23-06-2007, 18:35
|
|
|
CTR podobno lepsze od 555 właśnie testuje |
|